Adj új funkciót állott ételeidnek!

Megbarnult banán, szikkadt kenyér vagy állott joghurt? Ha követed az utasításokat, mindnek új funkciót adhatsz, így máris kevesebb ételt hajítottál kukába!

Ismét három szuperzöld ötletet hoztunk - ha utálsz kaját kidobni, viszont törődsz a környezeteddel, az alábbi három maradékfelhasználó praktika kifejezetten a kedvedre lesz!

Meglepő, de igaz: a túlérett banánból arcpakolást kutyulhatsz, a szikkadt kenyérrel újrapuhíthatod az összetapadt barna- vagy nádcukrot, a már nem éppen friss joghurtból pedig kencét készíthetsz bőrkeményedésre!

Ez is érdekelhet!

6 szépítő okosság kókuszolajjal!

Banánpakolás

Turmixolj össze egy túlérett banánt két evőkanál mézzel, és tedd kis üvegcsébe - kiváló pakolás arcra és nyakra. 15 percet hagyd állni a bőrön, majd öblíts.

Kenyeret a cukornak!

Ha összetapadt a nádcukrod, tegyél mellé egy zárható dobozba egy szelet szikkadt kenyeret - magába szívja a nedvességet. Pár nap múlva ismét szuperpuha szemcsés lesz a cukrod!

Lejárt joghurt

Túlfutottál a natúr joghurt szavatosságán, de nem dobnád ki? Keverd össze érces darabokra aprított mandulával, és dörzsöld be vele a bőrkeményedéses bőrrészeket!

A videót megnézheted itt!

(via foodnetwork)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?