Adj új funkciót állott ételeidnek!

Megbarnult banán, szikkadt kenyér vagy állott joghurt? Ha követed az utasításokat, mindnek új funkciót adhatsz, így máris kevesebb ételt hajítottál kukába!

Ismét három szuperzöld ötletet hoztunk - ha utálsz kaját kidobni, viszont törődsz a környezeteddel, az alábbi három maradékfelhasználó praktika kifejezetten a kedvedre lesz!

Meglepő, de igaz: a túlérett banánból arcpakolást kutyulhatsz, a szikkadt kenyérrel újrapuhíthatod az összetapadt barna- vagy nádcukrot, a már nem éppen friss joghurtból pedig kencét készíthetsz bőrkeményedésre!

Ez is érdekelhet!

6 szépítő okosság kókuszolajjal!

Banánpakolás

Turmixolj össze egy túlérett banánt két evőkanál mézzel, és tedd kis üvegcsébe - kiváló pakolás arcra és nyakra. 15 percet hagyd állni a bőrön, majd öblíts.

Kenyeret a cukornak!

Ha összetapadt a nádcukrod, tegyél mellé egy zárható dobozba egy szelet szikkadt kenyeret - magába szívja a nedvességet. Pár nap múlva ismét szuperpuha szemcsés lesz a cukrod!

Lejárt joghurt

Túlfutottál a natúr joghurt szavatosságán, de nem dobnád ki? Keverd össze érces darabokra aprított mandulával, és dörzsöld be vele a bőrkeményedéses bőrrészeket!

A videót megnézheted itt!

(via foodnetwork)

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

a túlérett banán fogyasztásra is nagyon jó, például turmixokba, süteményekbe. Ilyenkor még hozzáadott cukor sem szükséges, annyira édes.

köleskása

Így igaz, a túlérett banán a legfinomabb a turmixban! A joghurtot inkább megkóstolni kell, mert a lejárat után még napokig jó lehet. A szikkadt kenyérb?l meg fenséges zsemlemártást lehet csinálni. Nem a cukorba ugyan, hanem a sóba rizsszemeket szoktam tenni, az is prímán magába szívja a nedvességet. De biztos még ezerféleképpen ki lehetne egészíteni a leírtakat.

Marika nagyi

A megbarnult banán sokkal finomabb sokkal édesebb és finomabb a sárgánál, és nyugodt szívvel megehet?. Persze ha nem poshadt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?