9 tipp kishűtősöknek

Túl kicsi a hűtőd, és általában zsúfolásig pakolod? Ha nyitott vagy pár praktikára, ami segíthet, hogy kicsit tudatosabban és okosabban pakolj, hogy jobban elférj, segítünk!

1 . Kosárkák, tárolódobozok

Amikor a helyszűke miatt a leghátsó sarokba is kerül valami zöldség, egy mustáros üveg, esetleg dobozos üdítő, akkor nehézkes lehet újra-újra előbányászni azt - ha kosarakba, műanyag rekeszekbe pakolsz, egy mozdulattal kihúzhatod az egészet, mint egy fiókot!

2. Címkézz!

Öreg tanács jó tanács - címkézz fel mindent, ami állandó jelleggel a hűtődben van, így kisebb lesz a káosz. Akár a fent említett dobozok is nevet adhatsz, pl.: zöldségek, gyümölcsök, szószok, édességek, italok, készételek, húsok, tejtermékek, stb.

3. Plusz egy polc!

Adj hozzá 1 plusz polcot az amúgy is kevéshez - fektesd el a feleslegesen állítva tárolt termékeket, pl. dobozos üdítőket, stb, és tegyél be egy háztartási boltban kapható lenyíló lábú polcocskát, hogy több legyen a pakolófelület!

4. Apró trükkök

Nézzétek csak, milyen kreatív lehet a rácsra csíptetni egy papírcsipeszt! Tökéletesen megtartja az elfektetett üvegeket, söröket, hogy ne gurulgassanak szét, így megtartva a nehezen kialakított, de kishűtőben szükséges rendet!

5. Válaszd el a polcaidat!

Szuper ötlet - tegyél színes alátéteket a hűtő átlátszó polcaira, hiszen sokszor egy hűtő olyan, mint egy nagy "fekete lyuk", minden homogén és elveszik benne. A színekkel elkülönülnek majd a dolgaid, átláthatóbb lesz, és ha kicsöppen valami, elég csak kiemelni az alátétet, és azt lemosni, így nem kell teljes polcokat suvickolni.

+1 hűtős cikk

3 módszer, és hűtőd illatozni fog!

6. Forgótál

Vess be forgótálakat - remek megoldás, és megint csak azért, mert rengeteg helyet spórolhatsz. Gondolj csak bele, hogy egy ilyen két emeletes kis szerkezetre mennyi minden felfér, és egy mozdulattal mindig az kerülhet előre, amire épp szükséged van!

7. Használd fel a papír sörösrekeszeket!

Az újrafelhasználás egyik szuper példája, és igen hasznos a hűtő ajtajában bevetve - rakhatsz bele azonos méretű, kb. azonos típusú szószokat, mondjuk mustárt, csípős szószt, szójaszószt, stb, és ki is kaphatod egyben ebédkor.

8. Írj listát!

Ha nagyon tüchtig vagy, tarthatsz a hűtő mellett egy táblát vagy listát arról, mi van a hűtődben, mit kell záros határidőn belül megenni, stb. Ugyanis a kis hűtő nem teszi lehetővé a felesleges felhalmozást - csak az legyen benne, ami tényleg kell neked!

9. Akaszd fel!

Annyira jó ötlet! A papírcsipesz erre is jó - fogasd fel vele a megkezdett zacskó salátádat, bármit, amit fel tudsz lógatni a rácsod alsó felére - meghálálja majd. Méghozzá azzal, hogy kevesebb helyet foglal :)

(cikkforrás: goodhousekeeping)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!