9 tárgy, amit most dobj ki!

9 tárgy, amiről most megmondjuk, hogy útban vannak neked, és a legjobb lenne őket kidobni, megszabadulni tőlük. Nincs mese, nincs apelláta.

Ide a rozsdás bökőt, hogy erre a 9 tárgyra tényleg nincs otthon szükséged, és csak a helyet foglalják – de nem is kicsit. Útban vannak, feleslegesek, és imádni fogod a döntésed és a lakást is, miután megváltál tőlük! Soroljuk:

1. Bögrék

A 12. céges bögre, a volt munkahelyedről való csúnyácskák, a reklámbögrék, a nagynénédtől Bulgáriából ajéndékba kapott szuvenír, és minden olyan bögre, melyet igaziból nem szeretsz, és rengeteg helyet foglal. Hidd el, jobban utálod őket, mint gondolnád – válj meg tőlük!

Bögrés sütik - erre például jó egy bögre!

2. Bevásárló- és ajándékszatyrok

Talán nincs értelme minden új felső és nadrág után eltenni a valóban csillivilli ruhaboltos szatyrot - még szemeteszsáknak sem az igazi. Kutyások előnyben, ha beválik kakiszsáknak, rajta! Néhány persze jó, ha van a mosogató alatt, de csak módjával. Ugyanez vonatkozik az összes szülinapi és karácsonyi ajándékszatyorra – a legtöbb úgyis elszakadt valahol vagy csúnya. Természetesen szelektíven gyűjtsük!

3. Telefontöltők és -készülékek

Most komolyan, minek ragaszkodsz az iphone4-es töltődhöz, ha már a telefon sincs meg, és amúgy sem használnád sosem? Ne is beszéljünk a megmaradt 3210-es Nokiákról, és azok töltőiről. Add el, ajándékozd oda egy gyűjtőnek, vagy szabadulj meg tőle. Csomó helyet foglal, és csak egy újabb kábel.Alap itt is, hogy mindent csak a neki megfelelő lerakatba, szelektív gyűjtőbe helyezzük!

4. Elektromos kütyük és tartozékaik

A nosztalgia szép dolog, de sajnos nem túl hasznos, és helyet is foglal: mire vársz, miért nem dobod ki a magnókazettáidat vagy a VHS-eket, amire a Disney mesedélutánokat vetted 17 éve, ha maga a videó már úgysem működik? Ugyanez vonatkozik a kiszuperált konyhai robotgépekre, hajnyírókra, szendvicssütőkre, régi hajszárítókra. Ha évek óta nem kellett, már nem is fog. De csak szelektíven "szemetelj"! Tudtad, hogy az elektronikai hulladék leadható az FKF egyes gyűjtőudvaraiban?

5. Festékek, vegyszerek

Beszáradt, 10 évvel ezelőtti festék – az azóta eltelt időben 4-szer átfestetted a szobád falát, és különben is rászorult a tető, és beleszáradt az ecset. Használhatatlan, szavatosságát vesztett vegyszerek, kannák, üvegek a padlásban, garázsban, tárolóban, ki veletek! Előbb természetesen járj utána, hova érdemes ezeket gyűjteni, ne dobd rögtön a kukába!

6. Gombok

Minden egyes darab nadrághoz, kabáthoz és felsőhöz eltetted a hozzá mellékelt bónuszgombot, hátha felvarrod? Őszintén, hányról tudod még, hogy mihez tartozik egyáltalán?

7. Lejárt gyógyszerek

A gyógyszeres dobozod lassan patikává növi ki magát, de mikor arra kerül sor, nem tudsz elővenni egy üveg betadint vagy egy lázcsillapítót, mert mindegyik a ’90-es években került bele? Szanálj, és dobd ki, ami lejárt - ne játsszunk a gyógyszerekkel és a rajtuk levő dátumokkal. Fontos: a (lejárt) gyógyszernek sosem a szemetesben van a helye! Add le a patikában, ott a megfelelő módon fognak megválni tőle, hiszen veszélyes hulladéknak minősül!

8. Sminkcucc

Neccesebb, mert nehezebb megállapítani, melyik jó még, hiszen ezekre nem kötelező ráírni a lejáratot, azonban ha már fogalmad sincs, mikor vetted, és amúgy is beszáradt vagy furcsa állott szaga van (tényleg), akkor kuka! Általános szabály: maximum egy évig használd az alapozóidat és a szemspirált, a rúzsokat és a szemhéjpúdert pedig kb. 18 hónapig nyűheted.

9. Újságok

Minek gyűjtöd még most is a Nők lapja 20 évvel ezelőtti számait vagy az ősi tévéműsorokat és napilapokat? Használod még? Aktuális? Volt benne valami, amit imádtál, és emlék? Vágd ki, tedd el, de a nagy részét tuti, hogy kivághatod, vagy újrafelhasználhatóvá teheted, illetve leadhatod papírgyűjtéskor.

(forrás: purewow)

Címlapról ajánljuk

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!

Nosalty

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.