9 dolog, amit 10 percen belül rendbe rakhatsz!

9 hely és tárgy, amihez elég 10 perc, hogy le- és kitakarítsd! Ha kevés az időd, de utálod a kupit, olvass tovább!

A nagytakarítás szó hallatán elénk vetül a kép, amint mackónadrágban, koszos, izzadt pólóban négykézláb dörzsöljük a földet, porszívózunk, ablakot mosunk, és pókhálókért vadászunk a plafonon. Időtartam: minimum egy nap.Na mármost, ha erre nincs most időd és kedved, akkor tökéletes helyen jász.

9 tippet hoztunk, mikor azok a háztartási műveletek, amik 10 percbe beleférnek!

1. Mosogatótisztítás

Valljuk be, ez nem egy nagy ügy – mégis sokan elhúzzuk, pedig mosogatás után adja magát, hogy magát a tálat is átmossuk, szűrő kiürít, és kész. Mehet rá ecetes víz és szódabikarbóna, vagy citrom is.

Mosogatós tippünk:

Ilyen tiszta még sosem volt a mosogatód!

2. Szakácskönyvek, receptek, újságok

Az asztalra, konyhapultra, polcra dobott szakácskönyveket, újságokat nem annyira nehéz ám rendszerezni – most nem a regényekre gondolunk. Ha nem használod, válj meg tőle, ajándékozd el, felesleges. Ha 1-2 receptet kimentenél, fotózd le a telefonoddal, vagy vágd ki az újságból, a többit szanáld. Jóval nagyobb lesz a rend.

3. Konzervkaják

A spájzban fellelhető konzerveket rendszerezd lejárat szerint – rövid idő, mert annyi úgysincs, hogy órákba teljen. Ami lejárt, válj meg tőle, vagy öntsd ki a tartalmát, és használd fel újra a dobozokat, ami pedig közeli lejárati dátumú, tedd a polcon előre.

4. Elviteles kajásdobozok

A legeltökéltebb környezetbarátok is házhoz rendelik néhanapján az ételt – a megmaradt műanyag dobozokat, szalvétát és evőeszközt szépen dobd a szelektívbe, ha nem használod fel, vagy csomagold el a legközelebbi piknikre a szabadban. A dobozok sokszor simán jók ételhordó gyanánt is!

Ezt is olvasd el!

6 szokatlan háztartási trükk

5. Jégkockacsere

Néha nem ért újratölteni a jégkockatartót friss vízzel - főleg, ha ritkán használod. Mosd el a tartót forró vízzel, szárítsd meg, és csak aztán töltsd újra.

6. Konyhapult

A pultod tuti nincs annyira nagy, hogy ne tudj elpakolni róla mindent 10 percen belül – elöl hagyott levelek, posta, kulcs, pohár és tányér tegnapról. Megvan gyorsan!

7. Listaírás

Írd össze, milyen alapvető alapanyag hiányzik a szekrényedből. Liszt, rizs, olaj, cukor, sütőpor, stb. Ez sem több 10 percnél.

8. Mosd le a hűtőt kívülről

A belső rész és a polcok, dobozok kitakarítása nem fér bele 10 percbe, de a külső rész, az ajtó lemosása igen. Némi mosószeres víz, és kész is. Jó érzés lesz.

9. Konyharuha- és szivacscsere

Ezek a legkoszosabb tárgyak a konyhában, ha hiszed, ha nem. Mosd ki a szivacsod mosószeres vízzel, és még nedvesen dobd be 1-2 percre a mikróba. Szépen kiégnek belőle a bacik. A konyharuhákat pedig cseréld még sűrűbben!

(forrás: thekitchn)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Vendégváró falatok karácsonyra

Talán már ki is küldtük az első meghívásokat a családnak, barátoknak, meg is van a kiválasztott nap, most már csak egy dolog kell: vendégváró falatok karácsonyra. Az alábbi listából válogathatunk sósat, édeset, amit csak szeretnénk.