Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

8 céklás recept, amit ki kell próbálnod

Nem tudod, mit készíts a friss, gyönyörű vörös céklából? Nyolc recepttel adunk most inspirációt, hogy a legfinomabb falatokat hozhasd ki belőle!

Így kora ősszel már megjelenik újra a piacon a friss, zsenge cékla, és ha a zöldséges le akarná tépni a levelét, akkor minden eszközzel próbáljuk meg megakadályozni, hiszen minden egyes része elképesztően ízletes. A levélből például készíthetünk pestot, de a mángoldos receptekbe is bátran belepakolhatjuk.

Rendszerint a hosszúkásabb fajta édesebb, viszont mindegyik kiválóan eltartható a pincében egész télen át, feltéve, ha földdel befedjük. Érdemes olyan helyről vásárolni, ahol tudjuk, hogy vegyszermentes talajban nevelték, hiszen gyökérzöldségről beszélünk, és mint tudjuk, a különböző növényvédő szerek, kemikáliák a gyökérben raktározódhatnak el. Megesik néha, hogy túlságosan földes ízű céklát sikerül vásárolnunk, de ekkor is menthető a dolog: feldarabolva, egy éjszakára tegyük enyhén ecetes vízbe, és másnapra enyhül a kellemetlen mellékíz.

Mára igazi konyhai főszereplővé nőtte ki magát, és nem csak savanyúságként, salátába keverve vagy köretként felszolgálva fogyasztjuk. Főszereplőként is megállja a helyét a tányéron, legyen az egy rizottó, zöldségleves, vagy éppenséggel édes csokitorta.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!