6 pakolós-költözős tipp

Költözöl? Pakolgatsz? Szeretnél még az idegbaj előtt letudni mindent, és nyugodtan hátradőlni az új vagy átrendezett lakásban? 6 tippünk ebben segíthet!

A költözés rémálom - ennél nagyobb közhelyet keveset lehet írni, de igaz. Dobozok, ruhák, könyvek, iratok, kacatok szerteszét, ütköző érvek és ellenérvek, síkideg házastársak és családtagok, cipekedés, takarítás. Az alábbi videó 6 okos tippje ebben nyújt segítséget. Ha nektek is van tippetek, ne fogjátok vissza magatokat, osszátok meg kommentben!

1. A dobozokra kétoldalt sniccerrel vágjunk lukat, hogy a fogantyúval könnyebben és többet tudjunk cipelni.

2. A vállfán lógó ruhákat úgy ahogy van, húzzuk alulról felfelé haladva egy nagy, felül madzaggal zárható szemeteszsákba, így rögtön fel is akaszthatjuk majd őket.

Ezt is ajánljuk!

A kozmetikumaid második élete

3. Ha gombos ajtónk van, a gombra és a kilincsre tekerjünk fel egy vastagabb befőttes gumit, hogy az ajtó nyelvét ezáltal benyomva megakadályozzuk önmagunk kizárását.

4. A nyakláncokat aggassuk WC-gurigára felfűzve szépen sorban, így nem gabalyodnak össze!

5. Ha tányérokat pakolunk el, mindegyik közé rakjunk egy műanyag tányért is, így nem törnek össze! Tök egyszerű :)

6. Ha szőnyegünk foltos, tegyünk egy sprayflakonba meleg vizet, a tetejére meg öntsünk háztartási ammóniát, és spricceljük a foltra. Tegyünk rá egy kis törülközőt, és arra vasaljunk rá. Voilá! A folt eltűnt.

Hozzászólások (1)

Törölt felhasználó

Dobozokra sorszámot írni filccel. A sorszámot írjuk fel egy jegyzetfüzetbe (ami máshoz is hasznos költözésnél, pl. méretek, telefonszámok, id?pontok, ajánlatok, árak, stb.) és a sorszám mellé írjuk, hogy mit tartalmaz a doboz. Ezzel elkerülhetjük az esetleges "elt?néseket", illetve részletesen tudni fogjuk a doboz kinyitása nélkül, hogy mi van benne és hova való.

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.