5+1 szuper ajándék a mozgás szerelmeseinek

A párod egy igazi sport őrült? Anyukád mozogni szeretne, de nem tudja, hogy fogjon hozzá? Te pedig azt nem tudod, mivel lepd meg őket Karácsonyra? Segítünk!

Mielőtt kigondolod, hogy mivel leped meg szenteste sportrajongó, vagy éppen mozogni vágyó szeretteidet, mindenképpen vegyél figyelembe néhány nagyon fontos dolgot:

Másképp tekint a mozgásra egy versenysportoló, egy fitness versenyző, egy fogyni vágyó, és egy hobbisportoló is. Teljesen eltérő a motiváció, különböznek az edzéscélok, és természetesen más és más az érdeklődési kör is, hiába a mozgás a közös nevező. Van azonban néhány dolog, aminek egyaránt örül a táncos, a focista, a kezdő sportoló és a fitness fanatikus is!

1. Pulzusmérő óra

Nem éppen a legolcsóbb ajándékok egyike, de biztos, hogy a lehető leghasznosabb mindenki számára egy jó pulzusmérő óra. Nem érdemes olcsóbb órát venni, mert sajnos a legtöbb azon kívül, hogy méred edzés közben a pulzusod, nem sok mindenre alkalmazható.

Egy valóban jól használható pulzusmérő órát könnyű kezelni és rendelkezik Own Zone (saját zóna) funkcióval is. Egy fitness órának ez a legfontosabb funkciója. Ezzel az alkalmazással be tudjuk mérni az éppen aktuális terhelhetőségi szintünket, így nem kell attól félni, hogy az edzés túl intenzív, vagy éppen túl gyenge lesz számunkra, ráadásul könnyen ki is értékelhetjük az edzéseink eredményét.

Segítségével az első perctől az utolsóig hatékony lesz minden edzés, akár állóképesség fejlesztés, akár zsírégetés a cél. Hasznos lehet még a GPS, az ébresztő, valamint a beépített aktivitásmérő funkció is, amivel a napi kalóriafelhasználást és a megtett lépéseket is lehet figyelni.

Egy jó pulzusmérő óra igazi kincs

2. Masszázsbérlet

Mindenkinek szüksége van néha egy kis kényeztetése, de sportolók esetében ez nem csak extra igény, hanem szükséglet is, hiszen az izmok a nyújtás ellenére is merevebbek lehetnek. A sportmasszázs ráadásul csökkenti az izomgörcsöket, kilazítja a letapadt izmokat, így a sportsérülés veszélye is jóval kisebb lesz, a kellemes érzésről már nem is beszélve.

Egy jó masszázs - akár párban is...

3. Egy jó cipő!

Sportágtól függően egy igazán jó minőségű cipőnek minden sportrajongó nagyon örül. Legyen az foci-, balett-, tánc-, vagy akár futócipő. Ha igazán figyelmes szeretnél lenni, ne feledkezz meg a cipő betétjéről sem, hiszen a gerinc szempontjából is nagyon fontos a megfelelő alátámasztás. Figyelembe kell venni még azt is, hogy mozgás közben a talpa melyik részét terheli inkább az a személy, akinek cipőt szánod. (Érdemes esetleg elvinni a cipőjét egy szakboltba, ahol segítenek megállapítani, hogy milyen legyen a tökéletes sportcipő.)

Egy jó sportcipő sokat számít. Ha nem mered megvenni egyedül, adj kupont!

4. Az igazi sporttáska!

Ha párod szeret túrázni, egészen biztosan örülni fog egy olyan hátizsáknak, ami tökéletesen illeszkedik a vállához és a hátához. Így a lehető legtöbb terhet le is veszi a válláról és gerincéről.

Egy jó sporttáska, -hátizsák is elkél

5. Éves, fél éves vagy valamilyen különleges bérlet a kedvenc sportklubjába vagy fitness termébe

Csak abban az esetben válaszd ezt az ajándékot, ha párod már rendszeresen jár egy bizonyos helyre mozogni! Annak aki még csak most ismerkedik a mozgással jobb ajándék lehet egy…

+1. Komplex életmódváltó program

Egy olyan program, ahol nemcsak a megfelelő edzéselveket tanulja meg a rendszeres edzések mellett, hanem lelki támogatást és személyre szabott táplálkozási tanácsokat is kap. Ebben az esetben viszont nagyon okosan kell „becsomagolni” az ajándékot, nehogy rossz néven vegyék a segítő szándékot. Különösen akkor kell figyelni, ha a párunkról van szó! Érdemes szóban és írásban is megerősíteni, hogy mennyi szeretet és törődés van ebben az ajándékban és, hogy ez nem a mi elvárásainkról, hanem az ő egészségéről és önbizalmáról szól...

….hiszen a legfontosabb ajándékokat nem lehet boltban megvenni, sem becsomagolni. Segíts a párodnak, hogy legyen ideje a mozgásra, mutasd ki, mennyire szereted őt és, hogy milyen büszke vagy rá. Meséld el neki mennyi mindent szeretsz benne, hiszen a Karácsony mégiscsak a szeretet ünnepe. Néhány kedves szó, pár bók és őszinte dicséret, egy meghitt családi vacsora sokkal többet ér bármilyen megvásárolható ajándéknál.

címlap fotó: Thinkstock

Címlapról ajánljuk

További cikkek