5+1 elképesztően felesleges konyhai kütyü

Sokszor mi is veszünk haszontalan tárgyakat, de ezek túlmennek minden határon: ennyire nem lehet unatkozni, sem ezen kütyük feltalálóinak, sem pedig használóinak.

Fogyasztói társadalom ide vagy oda, ez már tényleg túlzás. Gondolom mindannyian láttunk már számtalan olyan tárgyat, ami beillett volna a most következő listába, ide sorolható például a narancspucoló vagy a banántároló doboz. De azért érdemes átböngészni ezt a felsorolást, ha másért nem is, legalább azért, hogy a mai nap folyamán legalább 5+1-szer mosolyogjunk egy nagyot.

Ujjcsipesz

Az asztali etikett szabályai szerint jól tudjuk, hogy csontos húst bátran ehetünk kézzel. Én bevallom, azokat az ételeket is késsel-villával eszem, amit nem kellene. Sokan nem szeretünk nyakig tapicskolni a zsírban – valószínűleg én is szélsőséges vagyok, de azt hiszem a most következő csodás kis műanyag „ujjacskát” akkor sem erőltetném a kezemre.

Citromprés

Listánk második remek darabja egy citromprés. Nem, nem teljesen haszontalan, sőt még szép is, de úgy gondoljuk, mindenki képes akkora erőt kifejteni az ujjaival, hogy kipréselje az isteni nedűt. Vagy az emberek már a citromlétől is ennyire félnek?

Szívószál és evőpálcika

Na jó, ennél azért egy kissé elbizonytalanodtam. Evőpálcika és szívószál egyben - lehet, hogy nem is akkora butaság? Valljuk be, elég nehézkes elszürcsölgetni a thai leveseket evőpálcikával, ezért jó magyar lévén sokszor kanálra váltunk. Ezt a problémát lovagolta meg a következő evőeszközféle feltalálója is - miért ne lenne egyszerűbb a levest pálcikába oltott szívószállal elfogyasztani?

Levesestál magányosoknak

És ha már a levesnél tartunk: na ki unatkozik annyira levesevés közben, hogy még akkor is az okostelefonját nézegesse? Sokan! Ha már csináljuk, csináljuk rendesen alapon feltalálták a levesestálat, melybe beilleszthető telefonunk is, így nem kell evés közben kézbe vennünk kedvenc kütyünket.

Lézeres pizzavágó

Ez most komoly? Mintha a terminátor filmek egyik itt maradt kelléke lenne. Tényleg vannak emberek, akik képtelenek levágni egy szép szelet pizzát egyenesen? Ha meg mégsem sikerülne az a szelet, mégis kit zavar, ha görbe? Akit igen, annak íme a megoldás:

Golyós olívaolaj-tartó

Kicsiny hazánkban nincs nagy hagyománya az olívaolajos kenyér fogyasztásának, de nem is ezért került fel a listára a most következő tárgy, hanem mert egész egyszerűen érthetetlen. Mintha egy golyós dezodorral akarnánk megkenni a kenyerünket. A csepegtetés az üvegből vagy az óvatos kenegetés késsel már smafu?

(via: foodbeast)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!