5 tipp a tökéletes májhoz

Jártál már úgy, hogy olyan kemény lett mint a cipőtalp, fröcsögött vagy kiszáradt? Kövessétek a tanácsainkat és többet nem fordulnak elő.

5 tipp a tökéletes májhoz

  1. Az első számú, és legfontosabb: a májat csak akkor sózzuk, mikor már a tányérunkon van. A nátrium ugyanis elvonja a vizet a májból, így az megkeményedik sütés közben.
  2. Sütéshez mindig friss májat használjunk! A fagyasztott, majd kiolvasztott máj kiengedi magából az összes nedvességet, így száraz lesz.
  3. Gyakran előfordul, hogy a máj rántás közben „fröcsögni" kezd. Ennek az az oka, hogy a forró olaj reakcióba lép a májból kifolyó vízzel. Ha alaposan, esetleg duplán panírozzuk (liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa), a nedvesség a májban marad, és nem fog föcsögni. Az is segít, ha kisebb hőfokon, lefedve készítjük.
  4. Ha resztelt májat készítünk, használjunk alapnak minél több hagymát! Akárcsak a pörköltnél, itt is ez adja az isteni szaftot.
  5. A máj könnyebben lehártyázható, ha előtte egy percre forró vízbe mártjuk.

Neked van trükköd a májkészítéshez? Oszd meg velünk a praktikákat!

Még több májkrém recept itt >>

Még több resztelt máj recept itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek