Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

5 tipp a hatékonyabb bevásárlásért

A napi, heti bevásárlás nem mindenkinek tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé. A Mizse tippjeivel hatékonyabban, olcsóbban és gyorsabban végezheted a vásárlást. (x)

Sokan nem szeretnek az élelmiszerboltban időzni. Te is közéjük tartozol? Egy kis tervezéssel, és néhány szabály betartásával elkerülheted, hogy sokáig időzz a boltokban. Mutatjuk a megfontolandó tippeket:

1. Figyeld az akciókat, és írj bevásárlólistát!

A vásárlásod akkor lehet a leghatékonyabb, ha előre tervezel. Mielőtt a boltba mész, nyálazd át az akciós újságokat, és ne felejtsd el a bevásárlólistát! Írj fel mindent egy papírra, vagy a telefonodba, külön csoportosítva a tejtermékeket, zöldséget és gyümölcsöt, a pékárut és a háztartási szereket. Ha pénzt is szeretnél spórolni, akkor ne térj el a bevásárlólistától, csak azt vedd meg, ami rajta van!

2. Bevásárlókocsi helyett használj kosarat!

Költés szempontjából az a legjobb, ha kosárt viszel magaddal a boltban. Minél kisebb a felület, amit megtölthetsz élelmiszerrel, annál olcsóbb lesz a vásárlás. Pakolás szempontjából is sokkal gyorsabb lesz, hiszen a kasszánál rögtön a szatyrodba kell pakolnod. 

3. Vásárolj több boltban!

Nem baj, ha van bejáratott, kedvenc helyed. Amikor teheted, akkor járj oda, hiszen azt már jól ismered. Sokat spórolhatsz azonban, ha figyeled az akciókat, és az alapján mész vásárolni. Ismerkedj meg a diszkontokkal is!

4. Kasszaválasztás okosan

Egyáltalán nem biztos, hogy az a sor leggyorsabb, ahol nem áll előtted dugig tömött kosarú vevő. Előfordulhat, hogy a kasszás miatt lassú a sor, ezért jobban jársz, ha egy fél percig megfigyeled a sorokat. Még jobb, ha az önkiszolgáló kasszát választod!

5. Ha teheted, vásárolj online

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy úgy lesz igazán hatékony a bevásárlásod, ha online vásárolsz. A nagyobb áruházláncoknál már elérhető az online bevásárlás szolgáltatás, amikkel kényelmesen, akár a tévé előtt ülve, vagy főzés, játék közben is el tudod intézni a bevásárlásodat.

Az időhiány orvoslására további tippeket a Mizse oldalán találsz!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!