2015-tőla Szegedi Paprika is bekerült a Hungarikumok közé, így végre ez a kiváló, magyar fűszer is elnyerte méltó elismerését, és öregbítheti jó hírnevünket a világban. Most a kedvenc paprikával készült fogásainkat mutatjuk meg nektek.
Ezeket olvastad már?
Nosalty tipp:
Ha biztosra akarsz menni válaszd a magyar alapanyagból készült, kiváló minőségű, magas festéktartalommal bíró fűszerpaprika őrleményt a Rubin fűszerpaprika weboldalán itt!
Ezeket olvastad már?
Tudtad?
A Szegedi paprika őrlemény minőségét meghatározó kulcsfontosságú elemek: Szegedi paprika fajták, Szegedi tájkörzet természetföldrajzi sajátosságai, gondos mezőgazdasági technológiai műveletek, és betakarítás, utóérlelés, jól szabályozott korszerű szárítási technológia, hagyományos malomköves őrlés.
Ezeket olvastad már?
A paprikás ételek sikeressége nagyban függ a paprika minőségétől. Ezen a fűszeren nem érdemes spórolni. Az egyes termékek között nagy árkülönbségek lehetnek, de végül az ételbe csak töredéke kerül a vásárolt terméknek, nem kell belőle sok. A jobb paprikából ugyanis elég keveset használni, míg a rosszabb minőségűből hiába használunk többet, akkor sem érjük el a megfelelő hatást, sőt még jól megkeserítheti az ételeket.
Manapság még Magyarországon is nehéz jó minőségű paprikához jutni. Van azonban egy feltörekvő új márka, ami sorra nyeri a díjakat, elismeréseket. Érdemes lehet a Rubin Paprikával egy próbát tenni. Annál is inkább, mivel 100% visszavételi garanciát vállalnak termékeikre.
Ezeket olvastad már?
A fűszerpaprika - bár nevében is benne van: fűszer, - egy nagyon sokrétűen felhasználható fűszernövény. Fő felhasználási területe a gasztronómia, de emellett más iparágak is felfedezték már maguknak. Előszeretettel használják például a gyógyszeriparban és a kozmetikai iparban.