Banános-mogyorókrémes muffin recept

1 adag
979
kcal
Banános-mogyorókrémes muffin
Banános-mogyorókrémes muffin
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami édességet kívántunk a lakótársaimmal, volt otthon nutella és pár túlérett banán. Kerestünk egy szimpatikus receptet, megsütöttük és azóta még jó néhány alkalommal ezt megismételtük.
Az eredeti (angol nyelvű) recept itt található.
A fényképért köszönet Edinának és a gépnek.:)

hozzávalók / 4 adag

A muffinhoz

A díszítéshez

ajánlat

Kávé vagy tea mellé.

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános-nutellás muffin, banános-nutellás muffin csokikalappal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban az egész tojásokat felverjük kézi habverővel, hozzákeverjük a vajat és a cukrot. Hozzáadjuk a nutellát. A banánokat villával összetörjük és szintén hozzákeverjük.
  2. Egy másik tálban a szódabikarbónát összekeverjük a tejjel.
  3. A tojásos keverékhez felváltva hozzáadjuk 1-2 kanalanként a lisztet és a tejet.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát egy 12 adagos muffin formába kanalazzuk. Ha nem szilikon formát használunk, ki kell olajozni előtte.
  5. Kb. 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha még ragad, még további 5-10 percet sütjük.
  6. Ha kész, gőzben olvasztott csokival és cukorgyöngyökkel díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 913
elküldve: 2
receptkönyben: 164
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Aldebaran

Mióta szakács: 2011.01.18.
3 recept

Hozzászólások (2)

Aziza1981
Aziza1981p, 2011-01-28 17:39

Koszonom anyuci :) igen, nagyon finom. Nem lehet benne erezni kulon-kulon a banant es a nutellat, hanem jo kis egyveleget alkot. Majd kuldok haza belole Pepevel :)

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
979