5 fontos kerti teendő nyaralás előtt!

Itt a nyár és az utazások ideje. Mielőtt hosszabb időre elutaznánk, gondoskodjunk kerti és szobai növényeinkről! Ezeket a dolgokat ne felejtsd el, mielőtt elindultok!

1. A kertben alaposan gyomláljuk ki a virágágyásokat; szabaduljunk meg a legapróbb gyomoktól is. Könnyebb a dolgunk, ha talajtakarást alkalmazunk.

2. Alaposan öntözzük meg a növényeket. Még most sem késő elteríteni a talajtakaró anyagot! Távolítsuk el az elhervadt virágokat.

3. A gyepet nyírjuk le, és öntözzük jól meg. Szórjunk ki káliumba gazdag tartós hatású gyepműtrágyát, ami növeli a gyep szárazság- és hőtűrését.

4. A virágládákat, erkélydézsákat helyezzük árnyékosabb helyre, és ezeket is alaposan öntözzük meg. A nagyobb virágedények földjének felszínét is takarhatjuk faaprítékkal.

5. A kisebb szobanövényeket rendezzük össze, és állítsuk bele kaviccsal telt lavórba, tálcába. A nagyobb növényeket – ha mozdítani tudjuk őket – állítsuk bele a fürdőkádba vagy a zuhanytálcába, néhány réteg jól átnedvesített töröközőre. Árnyékoljuk a lakást, de ne sötétítsük le teljesen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek