5 fontos kerti teendő nyaralás előtt!

Itt a nyár és az utazások ideje. Mielőtt hosszabb időre elutaznánk, gondoskodjunk kerti és szobai növényeinkről! Ezeket a dolgokat ne felejtsd el, mielőtt elindultok!

1. A kertben alaposan gyomláljuk ki a virágágyásokat; szabaduljunk meg a legapróbb gyomoktól is. Könnyebb a dolgunk, ha talajtakarást alkalmazunk.

2. Alaposan öntözzük meg a növényeket. Még most sem késő elteríteni a talajtakaró anyagot! Távolítsuk el az elhervadt virágokat.

3. A gyepet nyírjuk le, és öntözzük jól meg. Szórjunk ki káliumba gazdag tartós hatású gyepműtrágyát, ami növeli a gyep szárazság- és hőtűrését.

4. A virágládákat, erkélydézsákat helyezzük árnyékosabb helyre, és ezeket is alaposan öntözzük meg. A nagyobb virágedények földjének felszínét is takarhatjuk faaprítékkal.

5. A kisebb szobanövényeket rendezzük össze, és állítsuk bele kaviccsal telt lavórba, tálcába. A nagyobb növényeket – ha mozdítani tudjuk őket – állítsuk bele a fürdőkádba vagy a zuhanytálcába, néhány réteg jól átnedvesített töröközőre. Árnyékoljuk a lakást, de ne sötétítsük le teljesen.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!