5 étel, amit az internet tett naggyá

A tavalyi év új, meglepő, sőt megdöbbentő újdonságokat is hozott a gasztronómiába. Következzen öt versenyző, melyek az interneten lettek híresek 2013-ban!

Az internetben nem csak az a jó, hogy nagyon sok információ, zene, film közül lehet válogatni, és így mindenki sokkal könnyebben hozzáfér az áhított művekhez, de az online közösségeknek köszönhetően a gasztronómiai trendek is alakíthatóak. A Huffington Post válogatásából most öt olyan ételt választottunk, melyeket az internet tett naggyá - nem állítjuk, hogy minden esetben méltán, mert több esetben is a jópofaságnál vagy érdekességnél többre nem nagyon értékelhető alkotásokról, alapanyagokról van szó. Íme, mely ételeket tette naggyá 2013-ban a web világa!

Cronut

A magyar kritikusokat is megosztó cronut igazából egy instant boldogságbomba: croissant és fánk keresztezése, amit egy New Yorkban élő pék fedezett föl, és ragaszkodván a teljesen autentikus elkészítéshez, hosszú, majd’ egynapos procedúra árán készíti el cronutjait, melyekre aztán a várólistákon ácsingózó falánkok csapnak le.

Ramenburger

Tavaly nyáron jelent meg a csöppet bizarr, de mindenképpen gondolkodóba ejtő hamburger ötlete, melynek legfőbb jellegzetessége, hogy a burger talapzatát, a zsemlét iktatja ki a forgalomból. Mivel jó hamburgerzsemlét amúgy is nehezen kapni, így ezért annyira nem kár - a ramentésztából főzött, majd megpirított “zsemle” egészen okos pótléknak tűnik.

Lóhús

Több cikk is született tavaly a nemzetközi sajtóban a lóhússal kapcsolatban: a hatóságok sajnos számos olyan húskészítményben is felfedezték összetevőként, melyekben eredetileg semmi keresnivalója nem lett volna - sok büntetést kiszabtak emiatt, valamint termékeket hívtak vissza. Ennek következményeképpen viszont a lóhús pillanatok alatt az internet egyik legnépszerűbb beszédtémája lett.

Fánkszendvics

A fánkba rejtett sült bacon és tojás sokakból váltott ki ellenérzést, másokból pedig imádatot - a Dunkin' Donuts egyenesen azt állította, hogy az új kedvenc örökre megváltoztatta a reggelizési szokásokat. Mindenesetre úgy tűnik, az internet imádta a jelenséget, legyen ennek bármi is az oka.

Bacon taco

A dudefoods.com egy egészen elképesztő tacot alkotott meg az utókor számára: baconból, sörösüveg segítségével formáztak szendvicset, amit aztán annak rendje szerint meg is töltöttek, majd mindennek elkészítették az édes, csokoládés változatát is.

(via Huffingtonpost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?