Edd stresszmentesre magad!

Ezek sem csodaszerek, de segíthetnek átvészelni egy-egy húzósabb stresszes időszakot! 

Sokan megküzdünk a stresszel - nap mint nap. Az a legszörnyűbb benne, hogy utóhatásai fokozott terhelés esetén állandó hatásokká válhatnak: olyan fájdalmakra gondolunk itt, mint a nyak- és hátfájás, migrén, stb. Létezik viszont pár stresszcsökkentő étel, melyekkel jó eséllyel ezek a tünetek is kordában tarthatóak.Öt olyan kiváló élelmiszert ajánl a finedininglovers.com, amelyek fontos tápanyagokat, ásványi anyagokat tartalmaznak: például sok magnéziumot, B12-vitamint, omega 3-zsírsavakat - ezek mind hozzájárulhatnak a kiegyensúlyozottabb idegrendszerhez. A zöldségek, mint például a sárgarépa és a brokkoli sült marhahússal jó választás, az édesköménnyel vagy a naranccsal is jól jársz, azzal meg különösen, ha házilag készítesz magadnak mandulatejet. Íme, néhány étel, ami hozzájárulhat a nyugodtabb napokhoz:

Mandula

A mandula az egyik legismertebb “hangulatjavító”. Évek óta hangsúlyozzák, milyen jót tesz, ha a vizsgázó diákok tanulás közben illetve előtt sok mandulát fogyasztanak.

Hal

Szinte minden halról úgy hírlik, hogy fogyasztása hozzájárul nemcsak az egészségesebb szív- és érrendszerhez, hanem a stressz csökkentéséhez is.

Banán

De a banánon kívül még a spárga, az édesburgonya, a zabpehely és a vörösbor - mind jól ismert, szívbarát élelmiszerek, és az idegrendszer működésének is felügyelői.

Brokkoli

Elméletileg a brokkoli is hasznosnak bizonyulhat túlhajszoltság esetén. Tégy egy próbát!

Narancs

Segíti az immunrendszer ténykedését, ami azért jó, mert ezáltal hozzájárul a betegségek megelőzéséhez, valamint az öregedés lelassításához. A C-vitamin is elengedhetetlen a kiegyensúlyozott idegállapothoz.

(via finediniglovers.com)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?