3 ajánlat torkos csütörtökre!

Egyre több étterem csatlakozik a torkos csütörtök nevezetű rendezvényhez. Ezeken a helyeken ilyenkor 50%-os kedvezménnyel fogyaszthatunk – mi most három éttermet teszteltünk.

2006 óta egyre több étterem csatlakozik a torkos csütörtök nevezetű rendezvényhez a fővárosban és vidéken egyaránt. Remek alkalom ez arra, hogy egy-egy éttermet kipróbáljunk – ráadásul az eredeti árnál 50%-kal olcsóbban. Idén a hagyományosnál egy héttel korábban, január 31-én torkoskodhatunk fél áron. A NoSalty csapata most három olyan helyen kóstolgatott, ahová érdemes betérni!

Első Pesti Rétesház – polgári romantika

A patinás, belvárosi étterem-kávézónak helyt adó épület igazi műemlék, 1822-ben építették, külső homlokzata ma is ezt a kort idézi. A belső enteriőr a klasszikus kávéházi hangulatot adja vissza a századfordulótól az 1930-as évekig. Bár étteremként is funkcionál, mi elsősorban a rétesekre voltunk kíváncsiak, hiszen ez a hely specialitása. Jó rétest kapni ma már nem is olyan egyszerű, hiszen nagyon sok helyen használnak kész réteslapot. A Rétesház kifejezetten büszke arra, hogy rétestésztáját helyben készítik, hagyományos recept alapján, magas sikértartalmú liszttel és jó minőségű zsírral. Először két különleges, sós rétest kóstoltunk, egy hortobágyi húsosat és egy tavaszi zöldségeset pórémártással. Még a fogásokra vártunk, mikor már tudtuk, hogy jó helyen vagyunk – bár nem tartozik a fő profiljuk közé, kihoztak nekünk egy kosár kenyeret. A kenyér rengeteget elárul egy étteremről, olyan helyen, ahol csomagolt kenyeret adnak kísérőnek, még nem nagyon ettünk jót – a Rétesház azonban simán átment a teszten, ropogós héjú, foszlós, langyos házi kenyeret kaptunk, ezúton is külön gratulálunk annak, aki készítette. A sós rétesekkel is meg voltunk elégedve, még a hortobágyi is kellemesen fűszeres, jól eltalált kombináció volt, pedig jó hortobágyit találni kifejezetten nehéz. A sós rétesek közül mégis a káposztás volt a kedvencünk – vékony réteg, roppanós házi tésztába bújtatott borsos, sűrű dinsztelt káposzta – olyan, amilyennek lennie kell. Az édes rétesekkel is maximálisan meg voltunk elégedve, kedvenc ugyan nem született, hisz mindenki más tölteléket kedvel, de a tészta minden esetben kiváló volt.

  • Kinek ajánljuk: A századfordulós, polgári kávéházak hangulatát kedvelőknek, rétesrajongóknak. Emellett tökéletes helyszín egy délutáni pletykapartihoz.
  • Árak: Rétes 370–1890 Ft-ig.
  • Kedvencünk: Káposztás rétes.
  • További infót a Rétesházról itt találsz.

{ GALÉRIA = title:Az%20Els%C5%91%20Pesti%20R%C3%A9tesh%C3%A1z%20k%C3%ADn%C3%A1lata, 1,2,3,4,5 }

Detto Bisztro – a tökéletes randevú helyszíne

A belváros zajától távol, Budaligeten, 2012 októberében nyitott meg a Detto Bisztro. A csendes kis utcában megbújó, letisztult, és egyben bohém enteriőrrel rendelkező étterem-borozó igazi telitalálat. Neve is utal jellegére: egyszerű, de nagyszerű ételek, letisztult ízek, semmi fölösleges cicoma, agyonfűszerezés, fölösleges flanc. Külön imádtuk, hogy az étlapon nem az étel neve, csak két összetevője szerepel, azt az érzetet keltve, hogy a szakács nem szigorúan egy recept szerint alkot, a konyhai hangulat ennél sokkal improvizatívabb. Mivel napi menüjük is van, meg kellett kóstolnunk – a kenyérteszt mellett a napi menü szezonalitása és ötletessége is sokat elmond a séfről és a helyről. Ettünk tojáslevest, amit az ovis menza óta nem – és kellemeset csalódtunk az ősellenségben. A második fogásként felszolgált rakott káposztáról nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy évek óta a legjobb volt a műfajban, amit kóstoltunk. A rosé kacsamell is a szívünkbe lopta magát, különösen nagy élmény volt a mellé felszolgált karamellizált hagymalekvár. Az adagok pont megfelelőek – senki nem marad éhesen, de nem is kívánja a nap hátralévő részét fekve tölteni. Aki nem kíván egy egész fogást elkölteni, borozni is beülhet, mivel a helynek nemcsak kellemes borválasztéka, hanem finom borkorcsolya-ajánlata is van.

  • Kinek ajánljuk: Első vagy sokadik randisoknak, kirándulóknak, a bisztrókonyha szerelmeseinek, az egyszerű, tiszta ízek kedvelőinek.
  • Árak: Reggeli 750-től, napi menü 1450, két fogás 2200-tól.
  • Kedvencünk: Rosé kacsamell hagymalekvárral.
  • Még több infót a Detto Bisztróról itt találsz.

A képekért kattints a galériára!

{ GALÉRIA = title:A%20Detto%20Bisztro%20k%C3%ADn%C3%A1lata, 6,7,8,9,10,11,12,13}

Rosé Restaurant – biztos pont családoknak, baráti társaságoknak!

A Rosé étterem a belvárosi Akácfa utcában található. Hétfő délbeni ottjártunkkor viszonylag kevesen voltak – a kiszolgálás viszont udvariasnak és kedvesnek bizonyult. Az étlap kínálata bőséges, a magyaros ízekhez szokott ízlelőbimbóknak nem fog csalódást okozni a nagy adag főételeket felsorakoztató étlap. Szűzérmét rendeltünk kéksajtmártással és házi burgonyafánkkal, valamint tatár beefsteaket, amit sok-sok fűszerpaprikával készítettek és pirítóssal, vajjal tálaltak az asztalunkra. Az előbbi illatosan omlós, szaftos húsként került a tányérunkra és a burgonyafánkra se lehet egy szavunk sem, valóban helyben készült, kellően ropogós falatokat kaptunk.

  • Kinek ajánljuk: Mindenkinek, aki a biztos jóra vágyik! Családoknak, nagyobb baráti társaságoknak egyértelmű befutó lehet, korgó gyomor nem távozik félig üresen!
  • Árak: Előételek 1190 Ft-tól, levesek 990 Ft-tól, főételek 2490 Ft-tól, desszertek 890 Ft-tól rendelhetők.
  • Kedvencünk: Egyértelműen a házi burgonyafánk!
  • További információt a Rosé Restaurantról itt találsz.

{ GALÉRIA = title:A%20Ros%C3%A9%20Restaurant%20k%C3%ADn%C3%A1lata, 14,15,16,17 }

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek