260 tonna élelmiszert osztottak szét

Több mint 32 ezer csomagot juttatott el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat rászoruló családoknak és nélkülöző embereknek.

A december 16. és 21. között zajló jótékonysági akció keretében összesen csaknem 260 tonna élelmiszert osztottak szét a magyar szervezet vezetésével.

Morva Emília úgy fogalmazott, hogy kettős érzés van bennük: egyfelől jó hír, hogy sokan adományoztak, ugyanakkor elkeserítő, hogy ennyi embernek szüksége van a segítségre. Hozzátette: nem tudják azt mondani, hogy a munkájukra nem lesz szükség rövid, sőt hosszú távon, mivel rengeteg embernek fontos, hogy kapjon egy teli táska tartós élelmiszert, amivel átvészelheti az ünnepeket.

A jótékonysági vezető büszke arra, hogy egy közepes városnyi embernek tudtak segítséget nyújtani. A csomagok nem ugyanolyanok voltak, a családok nagyobb és eltérő tartalmú küldeményt kaptak, mint például az egyedül élő idősek - fűzte hozzá.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat minden esetben olyan egyszerű, tartós élelmiszereket - konzerveket, lisztet, olajat, tésztát - gyűjt, amelyekből sok mindent el lehet készíteni - jegyezte meg Morva Emília.

A jótékonysági szervezet karácsonyi adománygyűjtése több mint 2000 önkéntes részvételével, 162 helyszínen, napi 12 órán át zajlott.

Ez is érdekelhet!

Hívj meg egy migránst ebédre, adj helyet egy idegennek az ünnepi asztalodnál!

(via MTI)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.