Most bebizonyítjuk, hogy a fánkkészítés nem csak a tapasztalt háziasszonyok kiváltsága. Láss neki bátran te is, hiszen segítségünkkel neked is kiválóan sikerülhet!
A farsangi szezon főszereplőjének, a fánk készítésének sokan nem mernek nekiállni, pedig egy kis odafigyeléssel és néhány alapszabály betartásával nem is olyan nehéz a pihe-puha finomságok gyártása.
Mint minden kelt tésztát, a fánkot is meleg helyen készítsük, hozzávalóink pedig legyenek szobahőmérsékletűek.
A lisztet szitáljuk át, így könnyebb lesz a fánk tésztája.
Próbáljuk ki, hogy nem egész tojásokkal, csak tojássárgájával készítjük a fánkot, lazább lesz a tészta.
Tegyünk evőkanálnyi rumot a tésztába, ezzel megelőzhetjük, hogy fánkunk sütés közben teleszívja magát olajjal.
Addig keverjük fakanálla, vagy dagasszuk kezünkkel a tésztát, amíg fényes-hólyagos nem lesz, és elválik az edény falától.
Türelmesen várjuk ki, míg duplájára kel a tészta.
Laza (ne erőteljes) mozdulatokkal nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát.
Lisztbe mártott fánkszaggatóval (vagy bögrével/pohárral) szaggassuk.
Szaggatás után hagyjuk a fánkokat letakarva pihenni úgy 10-15 percet.
A fánksütő serpenyőben 1,5-2 cm magasan álljon az olaj.
Végezzünk próbát a sütés megkezdése előtt, dobjunk egy kis tésztadarabot az olajba, hogy megállapíthassuk, kellően felmelegedett-e már.
A nyújtódeszkán lévő felükkel felfelé tegyük a fánkokat az olajba. Ne zsúfoljunk bele sok fánkot, egyszerre annyit tegyünk a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér.
Az első oldalt lefedve süssük 1-2 percig, fordítás után fedő nélkül süssük tovább.
Konyhai papírtörlőre szedjük a kisült fánkokat, hogy leitassuk a felesleges olajat.
Csak akkor hintsük meg a fánkokat porcukorral, mikor már langyosra hűltek.
Ez az avokádós lazactatár a modern bisztrók kedvence: krémes, friss és mégis elegáns. A lágy avokádó tökéletesen kiegészíti a friss lazacot, a citrusos savasság pedig szépen ...
Friss, krémes és elegáns – a lazactatár igazi jolly joker, ha gyors, mégis ünnepi fogást keresel. Pirított bagettszeletekkel tálalva tökéletes előétel egy vacsorához, de egy pohár ...
A csirkecomb krumplival egy igazi komfortétel, amivel még bajlódni se kell sokat. Most röpke 30 perc alatt elkészült ez ételünk, hiszen egyszerre tudtuk sütni a Sencor forrólevegős ...
A belsőségek világa nem mindenkinek jön be – és ez teljesen rendben van. De ha te azok közé tartozol, akik rajonganak értük, akkor ez a kvíz gyerekjáték lesz. Képfelismerős kvíz következik!
Nem minden friss élelmiszer jobb automatikusan, mint a fagyasztott változat. Különösen a szezonon kívüli zöldségek és gyümölcsök esetén a fagyasztott opció lehet egészségesebb, olcsóbb és praktikusabb választás.
50 év felett fokozatosan csökken az anyagcsere gyorsasága, amit először a hasnyálmirigyünk érez meg. Fontos, hogy egészségünk megőrzése érdekében átgondoljuk táplálkozásunkat, és körbenézzünk a hűtőnkben. Íme, 4 olyan tiltólistás élelmiszer, ami árt a hasnyálmirigynek!
A vasaló talpa az egyik olyan felület a lakásban, amit nem sűrűn takarítunk, és akkor finoman fogalmaztunk. Pedig nem ártana! Otthon Tippünk ma ebben segít.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...