Most bebizonyítjuk, hogy a fánkkészítés nem csak a tapasztalt háziasszonyok kiváltsága. Láss neki bátran te is, hiszen segítségünkkel neked is kiválóan sikerülhet!
A farsangi szezon főszereplőjének, a fánk készítésének sokan nem mernek nekiállni, pedig egy kis odafigyeléssel és néhány alapszabály betartásával nem is olyan nehéz a pihe-puha finomságok gyártása.
Mint minden kelt tésztát, a fánkot is meleg helyen készítsük, hozzávalóink pedig legyenek szobahőmérsékletűek.
A lisztet szitáljuk át, így könnyebb lesz a fánk tésztája.
Próbáljuk ki, hogy nem egész tojásokkal, csak tojássárgájával készítjük a fánkot, lazább lesz a tészta.
Tegyünk evőkanálnyi rumot a tésztába, ezzel megelőzhetjük, hogy fánkunk sütés közben teleszívja magát olajjal.
Addig keverjük fakanálla, vagy dagasszuk kezünkkel a tésztát, amíg fényes-hólyagos nem lesz, és elválik az edény falától.
Türelmesen várjuk ki, míg duplájára kel a tészta.
Laza (ne erőteljes) mozdulatokkal nyújtsuk ujjnyi vastagra a tésztát.
Lisztbe mártott fánkszaggatóval (vagy bögrével/pohárral) szaggassuk.
Szaggatás után hagyjuk a fánkokat letakarva pihenni úgy 10-15 percet.
A fánksütő serpenyőben 1,5-2 cm magasan álljon az olaj.
Végezzünk próbát a sütés megkezdése előtt, dobjunk egy kis tésztadarabot az olajba, hogy megállapíthassuk, kellően felmelegedett-e már.
A nyújtódeszkán lévő felükkel felfelé tegyük a fánkokat az olajba. Ne zsúfoljunk bele sok fánkot, egyszerre annyit tegyünk a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér.
Az első oldalt lefedve süssük 1-2 percig, fordítás után fedő nélkül süssük tovább.
Konyhai papírtörlőre szedjük a kisült fánkokat, hogy leitassuk a felesleges olajat.
Csak akkor hintsük meg a fánkokat porcukorral, mikor már langyosra hűltek.
Ez a tortácska csak akkor lesz gluténmentes, ha olyan zabpelyhet (vagy zabpehelylisztet) használunk, melynek csomagolásán fel van tüntetve, hogy "gluténmentes".
Probléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
Nagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
A kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...