11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!

Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.

Egyes esetekben az élelmiszerek címkéjén feltüntetik, hogy hány fokon érdemes tárolni őket, de legtöbbször csak találgatunk. A paradicsom például hosszabb ideig tartható frissen a fridzsiderben, de sokszor mégis rosszul döntünk, a hűtés ugyanis sokszor ténylegesen megváltoztatja az adott étel ízét és állagát, emellett csökkenti a tápértéket, a benne lévő vitaminokat, sőt, nehezebbé válhat tőle az alapanyag feldolgozása is.

A Buzzfeed összeállított egy rövid videót arról, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyeket nem érdemes a frigóban tárolnunk!

A paradicsomnak például nemcsak az aromája, de még az állaga is megváltozik a hűtőben. A dinnye elveszti antioxidánstartalmát. A burgonya ízét szintén befolyásolja a nem megfelelő hőmérsékleten való tárolás, ezért még kavicsossá is válhat. A hagyma könnyebben megpenészesedik, és meg is puhul. A kávé elveszti aromáját, és magába szívja a szagokat. A fokhagyma kicsírázik és megpenészesedik. A likőrök hamarabb besűrűsödnek, ahogyan a méz is. Sőt, utóbbi még ki is kikristályosodik... és így tovább.

Neked mi van a hűtődben?

Címlapról ajánljuk

További cikkek