11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!

Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.

Egyes esetekben az élelmiszerek címkéjén feltüntetik, hogy hány fokon érdemes tárolni őket, de legtöbbször csak találgatunk. A paradicsom például hosszabb ideig tartható frissen a fridzsiderben, de sokszor mégis rosszul döntünk, a hűtés ugyanis sokszor ténylegesen megváltoztatja az adott étel ízét és állagát, emellett csökkenti a tápértéket, a benne lévő vitaminokat, sőt, nehezebbé válhat tőle az alapanyag feldolgozása is.

A Buzzfeed összeállított egy rövid videót arról, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyeket nem érdemes a frigóban tárolnunk!

A paradicsomnak például nemcsak az aromája, de még az állaga is megváltozik a hűtőben. A dinnye elveszti antioxidánstartalmát. A burgonya ízét szintén befolyásolja a nem megfelelő hőmérsékleten való tárolás, ezért még kavicsossá is válhat. A hagyma könnyebben megpenészesedik, és meg is puhul. A kávé elveszti aromáját, és magába szívja a szagokat. A fokhagyma kicsírázik és megpenészesedik. A likőrök hamarabb besűrűsödnek, ahogyan a méz is. Sőt, utóbbi még ki is kikristályosodik... és így tovább.

Neked mi van a hűtődben?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!