10+1 last minute karácsonyi tipp ügyetlen háziasszonyoknak

Egyszercsak a semmiből berontott hozzátok a Karácsony és most pánikolsz? Engedd el a görcseidet, itt van pár gyakorlati példa, hogyan kerekedhetsz felül az ünnepi majrén!

1. Írj egy listát, mit nem csináltál még meg.

2.Húzz ki belőle 5 dolgot.

3. Ha még van időd, delegáld a holnap esti menü elemeit a rokonoknak. Végülis ki mondta, hogy mindent neked kell csinálni? Ha ügyes vagy, csak a majonézes krumpli marad rád.

4.Húzz ki még két dolgot a listáról.

5. Kezdd el vasalni az ünnepi terítőt. Zsírfoltok a tavalyi libamájtól? Ne pánikolj, már úgysincs időd kiszedni, inkább helyezd el ügyesen a koszorút.

6.Elfelejtetted Margó néni ajándékát? Semmi gond! Amíg leég a csillagszóró, az interneten már meg is vetted neki az Operettszínházba a jegyet.

7.Apropó ajándék: tudd, hogy nem a csomagolópapírt felejtetted el megvenni, hanem környezettudatos vagy. Ha szalagod sincs, a sima barna háztartási madzag egyértelművé teszi, hetek óta a designblogokat bújod rusztikus csomagolástippekért. És ha még ez se győzi meg a családot, tegyél rá egy gombot.

8. Díszítsd fel a karácsonyfát, attól megnyugszol. Az se baj, ha kicsit hiányos itt-ott, oda több fényecske kerüljön. Kiégett az egész szar? Akkor tedd rá az ablakból a csillagocskákat. Szaloncukrot. Masnit. A flitteres indiai kendődet. A kulcsszó itt is: kreatív vagy, nem felkészületlen!

9. Ha nincs időd porszívózni, csinálj gyertyafényes karácsonyt!

10. Hajmosás? Nem! Mikulássapka!

+1 És végül, ne felejtsd el: ez csak egy vacsora! A családodnak te kellesz, nem egy hisztizsák. És arra tuti nem fognak emlékezni majd, hogy szépen csillogott a padló. De hogy anya tök jó kedvű volt egész nap, és végigröhögtétek az egészet, arra igen.

Ez is érdekelhet!

dexterke tányért főz - avagy egy kísérlet az olvasztott cukorkákból sütött karácsonyi tálra

Címlapról ajánljuk

3 észbontó fügés sütemény, ha már herótod van a lekvárfőzéstől

Az egyik legszebb probléma, amikor az ember már nem tud mihez kezdeni a kertjében termő gyümölccsel. A füge külön kihívást jelent ebben a témakörben, ugyanis ősszel olyan bőséges termést produkál (ráadásul a nyár után második alkalommal), hogy háziasszony/úr legyen a talpán, aki azt be tudja főzni. Vagy süteménybe sütni: például az alábbi háromba.

Lakos Benedek

További cikkek