10 éves a BORIGO-25 éves a Ludwig Múzeum!

Idén 10 éves a BORIGO magazin, a Ludwig Múzeum pedig idén ünnepli megalapításának 25. évfordulóját.

Ünnepeljünk együtt! A BORIGO Kultúrparty ismét különleges „kulturális-kulináris” élményt tartogat a bor és a kortárs művészet rajongóinak!

Az exkluzív tárlatvezetés bemutatja a múzeum fordulatokban gazdag történetét, amely egyben az elmúlt negyedszázad krónikája is. A november 14-én nyíló új Gyűjteményi kiállítás a kortárs művészet sajátos, izgalmas nézőpontjából vázolja fel Magyarország és Közép-Kelet-Európa 1989 utáni történetét, elsősorban az 1989 után keletkezett műtárgyak segítségével.

A Peter és Irene Ludwig-féle adomány alapjain mára egy több mint ötszáz kiemelkedő darabot számláló, értékes és strukturált, a poszt-szocialista térség egyéni jegyeit hordozó nemzetközi gyűjtemény épült fel. A mostani válogatásban többek között olyan fogalmakat és jelenségeket vizsgálunk, mint a globalizáció és helyi érték, szabadság és krízis, identitás és külső meghatározottság, új médiumok és régi konfliktusok – mindezt csaknem száz, frappáns és elgondolkodtató műalkotáson keresztül.

A tárlatvezetést követően a BORIGO igazán különleges borsorral lepi meg a látogatókat! A 2014-es évben a BORIGO tesztjein legjobban szerepelt borokból több tucatnyit lehet majd megkóstolni a programon, kizárólag olyan tételeket, amelyeket a decemberben megjelenő BORIGO TOP100 magazin listája is tartalmazni fog!

PROGRAM• 18.30-19.00 - Érkezés, regisztráció• 19.15-20.00 - Megnyitó, welcome koccintás, exkluzív tárlatvezetés a Gyűjteményi Kiállításban• 20.00-22.30 - Borkóstoló• 21.30 - Játék: tombolasorsolás értékes nyereményekkel!Jegyár: 4 900 Ft

A BORIGO Kultúrparty klubesemény belépőjegyének ára tartalmazza a tárlatvezetést és a borkóstolót. Részletek és elővételes jegyvásárlás a www.borigo.hu oldalon!A kiállításról bővebben: www.ludwigmuseum.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!