1 838 050 forint adományt hozott az első streetfood-pörkölt

Nézd meg, ki az első PÖRIverseny nyertese. Az alkotók egy igazán tetszetős szendvicsben élesztették újjá a hagyományos magyar fogást. Ti is megkóstolnátok?

Összesen 1838050 forintot és 4700 adag pörkölthöz szükséges alapanyagot adományozott a MAGGI a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, miután sikeresen lezárult a négy hétvégén át tartó 1. PÖRIakció. A streetfood-pörköltnek óriási sikere volt, összesen 4700-an vásárolták és kóstolták meg.

Tavasszal több tucat bloggert kért fel a MAGGI egy személyes videóüzenetben, hogy alkossák meg az első streetfood-köntösbe csomagolt pörköltet. A szakmai zsűri: Milutinovits Panka foodstylist, Magyarósi Csaba vlogger, Susánszky Ádám, a Zing Burger megalapítója, a hazai street food egyik élharcosa és Szarvas Veronika, a Nestlé dietetikusa végül a Citromdisznó blogger párosának receptjét választotta. Így született meg a PÖRI.

A győztes alkotást június 16. és július 9. között péntektől vasárnapig 300 forintos javasolt áron lehetett megvásárolni a WestEnd előtt parkoló 'PÖRI' foodtruckból. A MAGGI a teljes bevételt, illetve minden eladott PÖRI után plusz egy adag elkészítéséhez elegendő alapanyagot ajánlott fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek. Kígyózó sorok, elégedett vásárlók és egy nemes ügy, amely végén összesen 1838050 forint gyűlt össze, további 4700 PÖRI-hez szükséges alapanyag felajánlásával kiegészítve. A négy hétvége alatt 2080 db bagettet, 800 kg csirkecombot, 48 kg sült hagymát, 144 liter tejfölt használtak fel az első streetfood-pörkölthöz.

„Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer megy kárba. Az Élelmiszerbank több mint 12 éves fennállása ótagyártóktól, kereskedelmi hálózatoktól gyűjti be a feleslegessé vált élelmiszereket, amelyek között vannak közeli lejáratú, csomagolás hibás termékek, de akár szezonálisan már nem eladható, kiváló minőségűélelmiszerek is.Az Egyesület 2016-ban ötezer tonna mentett élelmiszerrel több mint 300 ezer nélkülözőt segített rendszeresen. A Nestlével 2008 óta működünk együtt szorosan, és nagyon örültünk az új kezdeményezésnek, amivel megkerestek bennünket. Boldogok vagyunk, hogy a PÖRIakció keretében összegyűlt összegből 33 ezer darab élelmiszercsomagot tudunk összeállítani mentett élelmiszerekből. Mivel az Élelmiszerbank az élelmiszerfelesleget ingyen veszi át és „csak” a működési költségeit, szállítást, raktározást, stb. kell fedeznie, ezért az 1838050 forint pénzadomány összesen több mint 55 millió forint értékű élelmiszerfelesleg rászorulókhoz való eljuttatását teszi lehetővé, amelyhez még hozzájárul a 4700 adagnak megfelelő pörkölt alapanyag felajánlás is” – mondta Szabó Szilvia, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület ügyvezető igazgatója.

Tudj meg többet az Élelmiszerbank Egyesületről itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek