r
Nosalty Logó

Tojásmentő csokis-diós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Tojásmentő csokis-diós torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 2719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3802.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.9 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. Beletesszük a többi hozzávalót, párszor átkeverjük, hogy jól elegyedjenek a tojáshabbalés sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. (Sütőpapír nagyon fontos, anélkül leragad. Nem elég neki, ha kikenjük a formát!)
  3. Előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
  4. Kivesszük, 15 percet pihentetjük, majd kettévágjuk.
  5. Valamilyen savanykás, keményebb lekvárral megtöltjük, ami nem fog belőle kifolyni (szerintem házi szilva a legjobb).
  6. A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, összekeverjük, és bevonjuk vele a torta tetejét.
  7. Hűvös helyre tesszük, amíg a csoki megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 279
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 37799
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyors, egyszerű, praktikus torta, főleg akkor, ha hegyekben áll a hűtőben a fel nem használt tojásfehérje - húsvét közeledtével elég gyakori jelenség. Nálunk most 8 volt, úgyhogy annyiból készült - de a recept arányai állandóak: ahány tojás, annyi dkg liszt, és pont kétszer annyi cukor. Természetesen nem muszáj tortaformában sütni, sőt, a csoki is lemaradhat a tetejéről, de azért a pár perc plusz munkáért szerintem megéri...:-) Ezenkívül olyan szárazanyaggal variáljuk, amilyennel csak akarjuk. A kakaópor és a dió mennyisége elvileg tetszés szerint variálható - pár deka ide vagy oda nem számít - nálunk ez az arány nyert.

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?