r
Nosalty Logó

Tepsis ponty burgonyaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tepsis ponty burgonyaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    1482 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 653 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4756.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    3201 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1655.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    5928 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    1745 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 2611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    280 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Besózzuk a halat, és az oldalait 2-3 centinként bevagdossuk. A közökbe vékony szalonnaszeleteket, reszelt hagymát, sót és paprikát dugunk.
  2. A főtt burgonyákat felkarikázzuk, egy zsiradékkal kikent zománcos tepsi, vagy megfelelő méretű tűzálló tál alját kirakjuk vele és megsózzuk, fél óra hosszat sütőben sütjük. Ráfektetjük a felkarikázott hagymát, paprikát és a paradicsomot. Végül a tetejére rakjuk a megtűzdelt halat, olyan mintha úszna rajta. Zsiradékkal meglocsoljuk.
  3. Kb. 30 percig nem túl forró sütőben sütjük. Ha túl barnára kezd sülni, papírral letakarjuk. Végül ráöntjük a tejfölt, és ezzel is kicsit pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 38539
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Ajánló

Baráti összejövetelekre. Akár fogast, kecsegét, csukát hasonlóképp készíthetünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer az unokatestvérem vásárolt három halat. Sokallta őket, egyet nekem adott. Így ezt a receptet készítettem belőle. Azóta többek közt nálunk így készül a hal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!