Muszaka recept

1 adag
767
kcal
Muszaka
Muszaka
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én csirkehúst használtam, de eredetileg -ha jól tudom- bárányból készül.

hozzávalók / 4 adag

A muszakához

A mártáshoz

receptjellemzők

konyha: görög
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

görög rakott padlizsán fahéjjal és szegfűszeggel, padlizsános-burgonyás-darált húsos rakottas besamellel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőben megsütjük.
  2. A krumplit hasonló vastagságúra vágjuk, majd megfőzzük.
  3. Az apróra szeletelt  hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst - pirítjuk-, közben a  sót, borsot, oregánót, fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet, zúzott fokhagymát is belerakjuk.
  4. Mikor kezd átsülni a hús, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát, paradicsompürét, és zsírjára sütjük.

Mártás elkészítése:



  1. Egy edényben megolvasztjuk  a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, míg eléri a megfelelő sűrűséget, és beleütünk 1 tojást. Levesszük a tűzről, ízesítjük sóval, szerecsendíóval, és hozzáadjuk  a reszelt füstölt sajtot.

Rétegezés:


  1. Egy kiolajozott tepsi alját kirakjuk a padlizsánszeletekkel, ráhalmozzuk a húst, erre jön a burgonya, végül az egészet leöntjük a mártásunkkal.
  2. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 178 596
elküldve: 67
receptkönyben: 1 422
elkészítve: 39/67
Facebookon megjelent: -

szakács

Éci

Mióta szakács: 2010.01.11.
4 recept

Hozzászólások (20)

dobaikata
dobaikatak, 2013-07-30 16:21

A krumplit én kisütöttem olajban,és azt raktam alulra. Minden mást a recepted szerint készítettem. Kicsit aggódtam a fűszerek miatt,de tökéletes lett. Köszönöm a receptet! :)

Polly87
Polly87v, 2012-10-07 12:41

Görögbe ettem elosször, és most elkészítettem! Nagyon finom lett, jó kiadós! Köszönet érte:)

vizilily
vizililyv, 2012-09-09 09:27

Amikor Görögországban vagyunk, mindig eszem muszakát. Nagyon szeretem. Már másodszor készítettem el ezt a receptet, és most szinte olyan lett, mint az igazi. Köszönöm :)

Szabó Antalné
Szabó Antalnésze, 2012-07-25 17:21

Hát...ezt a megoldást még nem hallottam.Babérlevél?fahéj?kicsit fura.Én a padlizsán szeleteket olajban szoktam elősütni és ugy összerakni a darált hussal ,és krumplit nem teszek bele.Telfölben elkevert sajttal,tojássárgájával összekeverve szoktam a tetejét leönteni.Ezt meghintem zsemlemorzsával és még vékony füstölt szalonna szelet teszek rá ugy mint a rácsos tésztára a rácsokat.Isteni finom ízt kölcsönöz neki a fínom füstölt szalonna.

zsofa22
zsofa22h, 2011-11-14 12:02

Tegnap elkészítettem és nagyon nagyon finom lett!! Köszönöm a receptet :)

andrasnelukacs
andrasnelukacsk, 2011-09-27 22:02

;NE HARAGUDJATOK, DE EZT ÉN IS CSINÁLTAM MÁR, ÉS KELL A HÚSHOZ EGY KIS BOR IS. AZZAL KELL ÖSSZEFŐZNI.

v.csilla0630
v.csilla0630h, 2011-09-26 20:14

Még nem készítettem de idei nyaralásom alatt volt szerencsém megkóstolni és isteni volt.Kicsit idegenkedtem tőle ,viszont örülök,hogy megízleltem. Hamarosan elkészítem én is:) Remélem jól fog sikerülni:P

greenpearl
greenpearlsze, 2011-07-13 08:45

Köszönöm szépen, nagyon finom lett! Azért legközelebb biztosan nem hétköznap készítem, mert az előkészítés többször 40 perc volt, a mosogatást meg nem is említem, hegyekben álltak az edények. De megérte! :-)

Indalo
Indalov, 2011-06-12 14:23

Elkészítettem és nagyon jól sikerült. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy sikere lesz. Nem változtattam semmit a recepten, így jó, ahogy van. Gratulálok!

toth melinda
toth melindap, 2011-03-11 15:55

Szia.én már megcsináltam ezt és nagyon nagy sikere volt ,nem egy hétköznapi az izvilága de mi nagyon birjuk a pikáns izeket,ajánlom mindenkinek aki szereti a különleges izeket.üdv meli

HNikikee
HNikikeek, 2010-11-23 17:05

Csináltam már muszakát,majdnem hasonlóképpen mint ez a recept.Amit én készítettem ,annak elég nagy sikere volt.

kaddi
kaddisze, 2010-09-22 12:25

szerintem is jo a recept, de en is a krumplit es a padlizsant is elotte olajban sutom ki es az aljara rakom a krumplit, az erosebb mint a padlizsan. majd 3. retegnek a hus es a tetejere a besamel. kiprobalnam ugy is ahogy te irtad ha megirnad mennyi ideig kell sutni? es kell e alaja olaj,... nem e szarad ki?
nagyon szeressuk a muszakat, csak az a baj vele h sok idot vesz igenybe (mindent kulon megsutni majd meg varni h egybesuljenek)

karawan
karawancs, 2010-09-23 09:17

köszi! Persze , variálhatod a rétegeket, az íze gondolom úgy is ugyanolyan lesz...Az utolsó sorban van , hogy kb. 25 percig kell sütni...vagyis míg aranybarna nem lesz... és végül : én nem tennék alá még olajat, a mártás elegendő ahhoz, hogy ne legyen száraz...Üdv.!

serci
sercip, 2010-05-07 21:20

nem lehet belekötni,max annyi hogy én a krumplit szeletenként olajban megsütöm,darált marhahússal csinálom,és rakok bele egy kis római köményt szegfűszeg helyett.Ja és én a krumplit teszem alulra,rá a padlizsánt,arra húst és a besamellt.

Legfrissebb cikkek

Így készíts gyrost házilag!
Így készíts gyrost házilag!
Görögnek véljük, pedig igazából a törököktől nyúlták. Mivel azonban a hazai büfék minősége még mindig nem a legjobb, ha nem akarunk csalódni, az a biztos, ha mi készítjük el!
A vasárnapi húsleves nyomában
A vasárnapi húsleves nyomában
Vajon mi a nagymama húslevesének a titka? Megkíséreljük a lehetetlent: rekonstruálni a tökéletes vasárnapi levest.
Az étterem, ahol mindenben bacon van
Az étterem, ahol mindenben bacon van
A kanadai baconimádók élete áldásos fordulatot vesz nemsokára, amikor Montrealban megnyílik a világ első olyan étterme, ahol minden fogásban van egy kis bacon.
767