Muszaka recept

Kalória?
Muszaka
Muszaka
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én csirkehúst használtam, de eredetileg -ha jól tudom- bárányból készül.

hozzávalók / 4 adag

A muszakához

A mártáshoz

receptjellemzők

konyha: görög
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

görög rakott padlizsán fahéjjal és szegfűszeggel, padlizsános-burgonyás-darált húsos rakottas besamellel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat 1 cm-es szeletekre vágjuk, és sütőben megsütjük.
  2. A krumplit hasonló vastagságúra vágjuk, majd megfőzzük.
  3. Az apróra szeletelt  hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst - pirítjuk-, közben a  sót, borsot, oregánót, fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet, zúzott fokhagymát is belerakjuk.
  4. Mikor kezd átsülni a hús, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát, paradicsompürét, és zsírjára sütjük.

Mártás elkészítése:



  1. Egy edényben megolvasztjuk  a vajat, rászórjuk a lisztet, összekeverjük, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, míg eléri a megfelelő sűrűséget, és beleütünk 1 tojást. Levesszük a tűzről, ízesítjük sóval, szerecsendíóval, és hozzáadjuk  a reszelt füstölt sajtot.

Rétegezés:


  1. Egy kiolajozott tepsi alját kirakjuk a padlizsánszeletekkel, ráhalmozzuk a húst, erre jön a burgonya, végül az egészet leöntjük a mártásunkkal.
  2. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 192 405
elküldve: 74
receptkönyben: 1 489
elkészítve: 52/80
Facebookon megjelent: -

szakács

Éci

Mióta szakács: 2010.01.11.
4 recept

Hozzászólások (22)

dobaikata
dobaikata k, 2013-07-30 16:21

A krumplit én kisütöttem olajban,és azt raktam alulra. Minden mást a recepted szerint készítettem. Kicsit aggódtam a fűszerek miatt,de tökéletes lett. Köszönöm a receptet! :)

Polly87
Polly87 v, 2012-10-07 12:41

Görögbe ettem elosször, és most elkészítettem! Nagyon finom lett, jó kiadós! Köszönet érte:)

vizilily
vizilily v, 2012-09-09 09:27

Amikor Görögországban vagyunk, mindig eszem muszakát. Nagyon szeretem. Már másodszor készítettem el ezt a receptet, és most szinte olyan lett, mint az igazi. Köszönöm :)

Szabó Antalné
Szabó Antalné sze, 2012-07-25 17:21

Hát...ezt a megoldást még nem hallottam.Babérlevél?fahéj?kicsit fura.Én a padlizsán szeleteket olajban szoktam elősütni és ugy összerakni a darált hussal ,és krumplit nem teszek bele.Telfölben elkevert sajttal,tojássárgájával összekeverve szoktam a tetejét leönteni.Ezt meghintem zsemlemorzsával és még vékony füstölt szalonna szelet teszek rá ugy mint a rácsos tésztára a rácsokat.Isteni finom ízt kölcsönöz neki a fínom füstölt szalonna.

zsofa22
zsofa22 h, 2011-11-14 12:02

Tegnap elkészítettem és nagyon nagyon finom lett!! Köszönöm a receptet :)

andrasnelukacs
andrasnelukacs k, 2011-09-27 22:02

;NE HARAGUDJATOK, DE EZT ÉN IS CSINÁLTAM MÁR, ÉS KELL A HÚSHOZ EGY KIS BOR IS. AZZAL KELL ÖSSZEFŐZNI.

v.csilla0630
Borsó630 / v.csilla0630 h, 2011-09-26 20:14

Még nem készítettem de idei nyaralásom alatt volt szerencsém megkóstolni és isteni volt.Kicsit idegenkedtem tőle ,viszont örülök,hogy megízleltem. Hamarosan elkészítem én is:) Remélem jól fog sikerülni:P

greenpearl
greenpearl / greenpearl sze, 2011-07-13 08:45

Köszönöm szépen, nagyon finom lett! Azért legközelebb biztosan nem hétköznap készítem, mert az előkészítés többször 40 perc volt, a mosogatást meg nem is említem, hegyekben álltak az edények. De megérte! :-)

Indalo
Indalo v, 2011-06-12 14:23

Elkészítettem és nagyon jól sikerült. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy sikere lesz. Nem változtattam semmit a recepten, így jó, ahogy van. Gratulálok!

toth melinda
Bloemcake / toth melinda p, 2011-03-11 15:55

Szia.én már megcsináltam ezt és nagyon nagy sikere volt ,nem egy hétköznapi az izvilága de mi nagyon birjuk a pikáns izeket,ajánlom mindenkinek aki szereti a különleges izeket.üdv meli

HNikikee
HNikikee / HNikikee k, 2010-11-23 17:05

Csináltam már muszakát,majdnem hasonlóképpen mint ez a recept.Amit én készítettem ,annak elég nagy sikere volt.

kaddi
kaddi sze, 2010-09-22 12:25

szerintem is jo a recept, de en is a krumplit es a padlizsant is elotte olajban sutom ki es az aljara rakom a krumplit, az erosebb mint a padlizsan. majd 3. retegnek a hus es a tetejere a besamel. kiprobalnam ugy is ahogy te irtad ha megirnad mennyi ideig kell sutni? es kell e alaja olaj,... nem e szarad ki?
nagyon szeressuk a muszakat, csak az a baj vele h sok idot vesz igenybe (mindent kulon megsutni majd meg varni h egybesuljenek)

karawan
Éci / karawan cs, 2010-09-23 09:17

köszi! Persze , variálhatod a rétegeket, az íze gondolom úgy is ugyanolyan lesz...Az utolsó sorban van , hogy kb. 25 percig kell sütni...vagyis míg aranybarna nem lesz... és végül : én nem tennék alá még olajat, a mártás elegendő ahhoz, hogy ne legyen száraz...Üdv.!

Berni987
Berni987 sze, 2014-10-29 13:41

ne haragudj, de a padlizsánt hány percig kell sütni, milyen fokozaton?

serci
Serci / serci p, 2010-05-07 21:20

nem lehet belekötni,max annyi hogy én a krumplit szeletenként olajban megsütöm,darált marhahússal csinálom,és rakok bele egy kis római köményt szegfűszeg helyett.Ja és én a krumplit teszem alulra,rá a padlizsánt,arra húst és a besamellt.

Legfrissebb cikkek

Heti menü: csak 15 perc alatt!
Heti menü: csak 15 perc alatt!
Felejtsd el a hosszas ácsorgást a tűzhely előtt! Élvezd ki a jó időt, és dobj össze gyors és finom ételeket! Edd meg őket a szabadban és közben élvezd az ízeket!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Végre itt az igazi tavasz, gyűjtögessünk friss zöldeket séta közben és főzzünk belőlük egy igazán egészséges levest!
767