Meggyes-pudingos kocka Kittitől recept

1 adag
1001
kcal
Meggyes-pudingos kocka Kittitől
Meggyes-pudingos kocka Kittitől
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós sütemény.

hozzávalók / 5 adag

A zselatinos réteghez

A tésztához

A krémhez és a tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges meggyes, gyümölcsös krémes, pudingos kakaós süti meggyel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatinos réteghez a folpackkal kibélelünk egy tepsit. A meggyet elterítjük a tepsiben.
  2. A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk, és beletesszük a zselatint. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd ráöntjük a meggyre, és hagyjuk, hogy megdermedjen.
  3. A tészta hozzávalóiból 2*4 tojásból, 2*4 kanál cukorból, 2*3 kanál lisztből és a 2*1 kanál kakaóporból piskótát készítünk.
  4. A pudingport kikeverjük a porcukorral, majd a tejjel és felfőzzük.
  5. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint. Az első lap tésztát megkenjük a krém harmadával, erre jön a meggyes réteg. Aztán megint krém és a második lap, amit szintén megkenünk krémmel.
  6. Tetejét tortadarával megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1500 Ft

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 589
elküldve: 9
receptkönyben: 346
elkészítve: 1/15
Facebookon megjelent: -

szakács

kitty_19

Mióta szakács: 2011.10.30.
15 recept

Hozzászólások (9)

Eszty27
Eszty27k, 2012-10-16 11:52

Szia!

Nagyon finom ez a süti!!!A tesómnak aki Anliában él ezzel kedveskedtem igaz,hogy mire az asztalára került csak kiskanállal tudta kikanalazni a dobozból de nagyon örült neki, fincsi nagyon!!!

csakany magdi
csakany magdiszo, 2012-08-18 14:58

Egy kérdésem lenne, hogy a meggyet , levét a zselatinnal összeforralom, akkor hogyan öntöm a krémre, mikor már az addigra gondolom megdermed.

Betti B.
Betti B.v, 2012-05-20 21:20

Szia!!
Elkeszitettem a hetvegere a sutikedet,es nagy sikere volt:)
En annyit valtoztattam rajta,hogy az elso lapba nem tettem kakaot,igy feher lett!De bevallom azert nem tettem bele,mert elfelejtettem :D
Vizsont nagyon guszta volt igy is,hogy felemas volt a teszta :)
Koszi szepen,ez visszatero sutike lesz nalunk :)

kerzsike
kerzsikeszo, 2012-05-19 19:37

Ma megsütöttem a te recepted szerint. Csokit reszeltem a tetejére, nagyon finom és mutatós lett. Biztosan máskor is meg fogom sütni, mert nagy sikere volt.

kitty_19
kitty_19p, 2012-05-18 20:38

Elnézést kérek mindenkitől, de ezt anyukám sütötte meg, és a rossz receptet töltöttem fel :( Ez a jó recept! :D

kerzsike
kerzsikecs, 2012-05-17 20:20

Ez a recept teljesen megegyezik Milda nevű szakács 2010-ben felrakott Meggyes sarok nevű sütemény receptjével. Milda receptjében is 50 dkg cukor szerepel, de érdemes elolvasni az ottani hozzászólásokat.

timbor
timborcs, 2012-05-17 17:25

Szia Kitty! Biztos ,hogy 50 dkg cukor kell a tésztába??

Legfrissebb cikkek

Akkor is egyél, ha nem vagy éhes!
Akkor is egyél, ha nem vagy éhes!
Nem reggelizem, mert még nem vagyok éhes...napközben nem vagyok éhes, ezért általában csak bekapok valamit...ismerős? Márpedig enni nem csak akkor kell, ha éhes vagy.
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Az anyatej/tápszer utáni babaételek bolti kínálatában nincs hiány, mégis akad olyan, aki kizárólag a házira esküszik. Érvek pro és kontra.
Durumbúza - ez kell nekem!
Durumbúza - ez kell nekem!
Kuszkusz, bulgur, durumliszt és -tészta: mind-mind egy különleges, ún. durumbúzából készülő élelmiszerek. Lássuk, miért jó nekünk, ha őket választjuk!
Miért ilyen drága a citrom?
Miért ilyen drága a citrom?
Gondolom sokan szembesültetek már azzal, hogy a citrom nem igazán pénztárcabarát. Bár ez nem új keletű jelenség, most utánajártunk, miért drágul folyton ez a déligyümölcs.
1003