Meggyes-pudingos kocka Kittitől recept

Meggyes-pudingos kocka Kittitől
Meggyes-pudingos kocka Kittitől
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós sütemény.

hozzávalók / 5 adag

A zselatinos réteghez

A tésztához

A krémhez és a tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges meggyes, gyümölcsös krémes, pudingos kakaós süti meggyel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatinos réteghez a folpackkal kibélelünk egy tepsit. A meggyet elterítjük a tepsiben.
  2. A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk, és beletesszük a zselatint. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd ráöntjük a meggyre, és hagyjuk, hogy megdermedjen.
  3. A tészta hozzávalóiból 2*4 tojásból, 2*4 kanál cukorból, 2*3 kanál lisztből és a 2*1 kanál kakaóporból piskótát készítünk.
  4. A pudingport kikeverjük a porcukorral, majd a tejjel és felfőzzük.
  5. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint. Az első lap tésztát megkenjük a krém harmadával, erre jön a meggyes réteg. Aztán megint krém és a második lap, amit szintén megkenünk krémmel.
  6. Tetejét tortadarával megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1500 Ft

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 542
elküldve: 9
receptkönyben: 346
elkészítve: 1/15
Facebookon megjelent: -

szakács

kitty_19

Mióta szakács: 2011.10.30.
15 recept

Hozzászólások (9)

Eszty27
Eszty27k, 2012-10-16 11:52

Szia!

Nagyon finom ez a süti!!!A tesómnak aki Anliában él ezzel kedveskedtem igaz,hogy mire az asztalára került csak kiskanállal tudta kikanalazni a dobozból de nagyon örült neki, fincsi nagyon!!!

csakany magdi
csakany magdiszo, 2012-08-18 14:58

Egy kérdésem lenne, hogy a meggyet , levét a zselatinnal összeforralom, akkor hogyan öntöm a krémre, mikor már az addigra gondolom megdermed.

Betti B.
Betti B.v, 2012-05-20 21:20

Szia!!
Elkeszitettem a hetvegere a sutikedet,es nagy sikere volt:)
En annyit valtoztattam rajta,hogy az elso lapba nem tettem kakaot,igy feher lett!De bevallom azert nem tettem bele,mert elfelejtettem :D
Vizsont nagyon guszta volt igy is,hogy felemas volt a teszta :)
Koszi szepen,ez visszatero sutike lesz nalunk :)

kerzsike
kerzsikeszo, 2012-05-19 19:37

Ma megsütöttem a te recepted szerint. Csokit reszeltem a tetejére, nagyon finom és mutatós lett. Biztosan máskor is meg fogom sütni, mert nagy sikere volt.

kitty_19
kitty_19p, 2012-05-18 20:38

Elnézést kérek mindenkitől, de ezt anyukám sütötte meg, és a rossz receptet töltöttem fel :( Ez a jó recept! :D

kerzsike
kerzsikecs, 2012-05-17 20:20

Ez a recept teljesen megegyezik Milda nevű szakács 2010-ben felrakott Meggyes sarok nevű sütemény receptjével. Milda receptjében is 50 dkg cukor szerepel, de érdemes elolvasni az ottani hozzászólásokat.

timbor
timborcs, 2012-05-17 17:25

Szia Kitty! Biztos ,hogy 50 dkg cukor kell a tésztába??

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
1019