Meggyes-pudingos kocka Kittitől recept

Meggyes-pudingos kocka Kittitől
Meggyes-pudingos kocka Kittitől
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós sütemény.

hozzávalók / 5 adag

A zselatinos réteghez

A tésztához

  • 8 db tojás
  • 8 ek cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

A krémhez és a tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: -receptverseny nevezés elutasítva
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges meggyes, gyümölcsös krémes, pudingos kakaós süti meggyel

elkészítés

  1. A zselatinos réteghez a folpackkal kibélelünk egy tepsit. A meggyet elterítjük a tepsiben.
  2. A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegészítjük, meglangyosítjuk, és beletesszük a zselatint. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd ráöntjük a meggyre, és hagyjuk, hogy megdermedjen.
  3. A tészta hozzávalóiból 2*4 tojásból, 2*4 kanál cukorból, 2*3 kanál lisztből és a 2*1 kanál kakaóporból piskótát készítünk.
  4. A pudingport kikeverjük a porcukorral, majd a tejjel és felfőzzük.
  5. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint. Az első lap tésztát megkenjük a krém harmadával, erre jön a meggyes réteg. Aztán megint krém és a második lap, amit szintén megkenünk krémmel.
  6. Tetejét tortadarával megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1500 Ft

statisztika

beküldve:
nézettség: 10 139
elküldve: 9
receptkönyben: 341
elkészítve: 1/15
Facebookon megjelent: -

szakács

kitty_19

Mióta szakács: 2011.10.30.
15 recept

Hozzászólások (9)

Eszty27
Eszty27k, 2012-10-16 11:52

Szia!

Nagyon finom ez a süti!!!A tesómnak aki Anliában él ezzel kedveskedtem igaz,hogy mire az asztalára került csak kiskanállal tudta kikanalazni a dobozból de nagyon örült neki, fincsi nagyon!!!

csakany magdi
csakany magdiszo, 2012-08-18 14:58

Egy kérdésem lenne, hogy a meggyet , levét a zselatinnal összeforralom, akkor hogyan öntöm a krémre, mikor már az addigra gondolom megdermed.

Betti B.
Betti B.v, 2012-05-20 21:20

Szia!!
Elkeszitettem a hetvegere a sutikedet,es nagy sikere volt:)
En annyit valtoztattam rajta,hogy az elso lapba nem tettem kakaot,igy feher lett!De bevallom azert nem tettem bele,mert elfelejtettem :D
Vizsont nagyon guszta volt igy is,hogy felemas volt a teszta :)
Koszi szepen,ez visszatero sutike lesz nalunk :)

kerzsike
kerzsikeszo, 2012-05-19 19:37

Ma megsütöttem a te recepted szerint. Csokit reszeltem a tetejére, nagyon finom és mutatós lett. Biztosan máskor is meg fogom sütni, mert nagy sikere volt.

kitty_19
kitty_19p, 2012-05-18 20:38

Elnézést kérek mindenkitől, de ezt anyukám sütötte meg, és a rossz receptet töltöttem fel :( Ez a jó recept! :D

kerzsike
kerzsikecs, 2012-05-17 20:20

Ez a recept teljesen megegyezik Milda nevű szakács 2010-ben felrakott Meggyes sarok nevű sütemény receptjével. Milda receptjében is 50 dkg cukor szerepel, de érdemes elolvasni az ottani hozzászólásokat.

timbor
timborcs, 2012-05-17 17:25

Szia Kitty! Biztos ,hogy 50 dkg cukor kell a tésztába??

Legfrissebb cikkek

Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
Tészta: olcsó, gyors és vega!
A tésztaételek felérnek számomra az álométkekkel! Az orsó olcsó, a csiga gyors, a lúdgége pedig vegetáriánus – ezért imádom annyira a húsmentes pasztákat.
Húsvéti kisokos a tojásokról
Húsvéti kisokos a tojásokról
A húsvéti ünnepi időszakban a tojás rengeteg különböző formában vonul fel. Főzzük, festjük, töltjük, majonézt készítünk belőle, sütünk, kalácsra kenjük. Mi mindent kell tudni?
1003