Lencseleves macskajajra recept

Lencseleves macskajajra
Lencseleves macskajajra
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept pontosan így jelent meg egy nagyon régi újságban. Eredetileg csípősen készül, de mivel régóta ezt készítem újév napján, a gyerekek miatt nem főztem sosem csípősre. Persze nem árt neki, ha valaki szereti a csípőset, egy kis darált csípőssel vagy zöldpaprikával még ízesíteni, talán még jobb a beteg gyomorra. :) Nálunk a hagyomány miatt készül újévkor, nem a macskajajra, de év közben is többször készítem szombati ebédre, pogácsával vagy egyéb tésztával.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Készíthetjük virsli helyett debreceni kolbásszal is, tálaláskor gazdagíthatjuk tejföllel. Akkor is készítem, ha füstölt sonkát főzök, mert a főzőlé így felhasználható a víz helyett, és még ízletesebb lesz!

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter, újév, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

virslis lencseleves, szilveszteri lencseleves, lencseleves másnaposságra
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét előző este beáztatjuk. Másnap leöblítjük.
  2. A vöröshagymát az apróra vágott bacon szalonnával az olajon megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a finomlisztet, a fűszerpaprikát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Összekeverjük.
  4. Hozzáöntjük a megmosott lencsét és a karikára vágott füstölt kolbászt. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk az ételízesítőt, és puhára főzzük.
  5. Amikor kész, hozzáadjuk a karikára vágott virslit. Pár perc alatt készre főzzük.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 6 260
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

448