r
Nosalty Logó

Medvehagymás paraszt rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Medvehagymás paraszt rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 759 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3030 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    646 micro
Összesen 759 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.4 g

Zsír

  • Összesen
    197 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7153.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1237 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    3738 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1377.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    456 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    1154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1021 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    2878 micro
  • β-crypt
    533 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2583 micro
Összesen 3030 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    110 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat és a tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk.
  2. Egy serpenyőben megpirítjuk a felkockázott szalonnát, rákarikázzuk a krumplit, majd erre a szeletelt tojások felét, újabb krumplikarikák, majd megint kolbász. Közben fűszerezünk. Jöhetnek az aprított medvehagymák, majd az újabb rétegek, végül a paprika és a paradicsom. Meglocsoljuk olajjal, fűszerezünk.
  3. A serpenyőt betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Közben lereszeljük a sajtot.
  4. 30 perc elteltével kivesszük a serpenyőt, a krumplikra öntünk egy kevés tejet, teszünk rá vajat, rászórjuk a sajtot, visszatesszük a sütőbe.
  5. A kertben szedünk petrezselymet, összevágjuk.
  6. 10 perc után átváltunk grillfokozatra (200 C fok), s további 10 percig pirítjuk. Amikor már szép pirosas barna, rászórjuk a petrezselymet.
  7. Tálaláskor szedünk a tányérra egy szelet rakott krumplit, locsolunk rá chiliszószt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2065
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Ma főztem (sütöttem) magamnak egy rakott krumplit. Miután még a medvehagyma korszaka van, s nem egy hagyományos ételt akartam elkészíteni, ezt találtam ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek