Kakaós csúsztatott palacsinta recept

Kakaós csúsztatott palacsinta
Kakaós csúsztatott palacsinta
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól ezt kértem - és kaptam :) - gyereknapra. 15 éve nem ettem. Mondta is, hogy már megbánta (persze nem komolyan) mert másfél órája ott áll és csak süti, süti, de megnyugtattam, hogy az elkövetkező 15 évre elfelejtheti, mert annyira tömény, annyira kakaós, annyira...:), hogy egy jó időre elteltem vele.

hozzávalók / 8 adag

A palacsintához

A töltelékhez

ajánlat

Olvasztott csokival is lehet készíteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokis csúsztatott palacsinta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját elketromos mixerrel elkeverjük a cukorral, vajjal, sóval, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tejet.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük és azt is hozzákeverjük.
  3. A palacsintáknak csak az egyik oldalát sütjük, majd rácsúsztatjuk egy hőálló tálra.
  4. A palacsintát megszórunk kakópor és ízlés szerinti mennyiségű cukor keverékével, majd ráhelyezzük a következő palacsintát, szórjuk cukros kakaóval, majd jön a következő palacsinta és így tovább. (Nekünk 21 db palacsinta lett.)
  5. Az utolsó palacsintának mindkét felét megsütjük és azzal zárjuk le a "tortát." Erre már nem kell kakaós cukor.
  6. Ezután kb. 180 fokos sütőben 10 perc alatt átpirítjuk, hogy a cukor megolvadjon benne és az egész átforrósodjon.
  7. Melegen tálaljuk, tortaszerűen szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 42 263
elküldve: 13
receptkönyvben: 926
elkészítve: 36/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

agota72
agota72 Sun, 2016-12-18 16:43

Elkészítettem, valóban finom :-) csak kicsit munkás...

Köszönöm!

terranova56
terranova56 Wed, 2014-10-22 20:32

21 palacsinta 10 perc alatt? Gratulálok, de szerintem lehetetlen. És elnéztem, a sütés 10 perc elnézést, így stimmel, mi palacsinta tortának nevezzük, és jó

Holdfény722
Holdfény722 Thu, 2013-06-06 20:27

Köszönet ezért az isteni palacsintáért! Ma megsütöttem,hát valóban nem lehet tudni,hogy mennyi az elég!:DDD Mentve a receptek közé,sütöm máskor is!:)

kreditke
kreditke / kreditke Tue, 2012-09-11 18:52

Biztosan én vagyok béna, de nem látom, hogy hány tojás kell bele a bögre piktogram miatt..:(
Segítsetek, légyszi!

nekemannyima
nekemannyima / nekemannyima Sun, 2012-04-29 10:47

Majdnem ugyanez a mi nagyanyai csúsztatott palink receptje, fele ennyi liszttel és mi vaniliás cukkerrel meg instant kakóval készítjük,bár eredetileg dióval és vaniliással írta nagyink.És nem sütjük át a sütőben.Mivel általában veszekedéssé fajul ki mennyit eszik belőle,így kis palacsintasütőben mindenki kap egy saját "tornyot":))ossza be!!!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2012-01-18 17:20

Kedves Juci!
35 éves vagyok, 3 gyerkőc anyukája, de életemben nem ettem még csúsztatott palacsintát! Ma itt tipródtam, hogy mi legyen az éhezőknek estére és elkészítettem a receptedet. A palacsintatészta elbűvölt, de a kakaóssága-édessége-csokissága valóban 15 évig kitart! ;) Legközelebb túrósan készítem. De ez a csúsztatott palacsintatészta recept bekerül az állandó repertoárba! Köszönet érte neked és az Anyukádnak! :)

nyamóka
nyamóka / nyamóka Mon, 2010-09-27 20:07

Szia Juci! Két hete fedeztük fel a palacsintádat, és már kétszer meg is kellett csinálnom a lánykámnak. :) Imádja! Sajnos én is! :D Rajta nem látszik meg egy lavórnyi sem, de rajtam meg fog! :DDD Azt hiszem, nekem is muszály lesz gyakrabban mozognom, ha ez így folytatódik! :DD

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-09-13 22:17

Nálunk (nagyikám receptje alapján) úgy készül, hogy egy réteg picit meghigított sárgabarack lekvár, egy réteg porcukor, egy réteg pirított dió. Életveszélyesen finom, egyáltalán nem tömény, így - nagy bánatomra - szinte lehetetlen abbahagyni :)

nyamóka
nyamóka / nyamóka Mon, 2010-09-13 14:12

Közben elolvastam az elkészítését, és látom, hogy 21 palacsinta lett! Majdnem eltaláltam! :DD

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-09-13 15:35

Szia nyamóka! :) Ne is mondd, állandóan a konditeremben kell lógnom, mióta ez a gasztroizé..őrület van...majdnem minden este viszek át anyáéknak is valamit, apa már kérte, hogy ne hizlaljam őket :DDD és csodálkoznak, hogy a párom hogy-hogy nem egy mázsa még :DDDD

nyamóka
nyamóka / nyamóka Mon, 2010-09-13 14:09

Éppen azt számolgattam, hogy hány palacsinta van a fotón feltornyozva,
(-jól látom, hogy úgy húsz db???-), amikor a lánykám beesett a suliból, és rátapadt a monitorra. :DD
Csokifüggő, palacsintarajongó, kakaós palacsintából szép nagy adagokat képes eltüntetni, nagy kedvenc! :) Konkrétan ezzel a fazonnal még nem készítettem, de most ki lesz próbálva, mert a gyerkőcöm már esdekel érte őzike szemekkel. :)) Azt üzeni, hogy ez gyönyörű! :D
Majd nagy kegyesen megcsinálom neki, aztán persze én is betegre eszem magam, nnna ez nekem plusz 5kg, már látom! :DDDDD

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-09-13 12:40

Nálunk ez régi családi recept. Hogy ne legyen annyira tömény, ezért mi tejszínhabbal esszük :) Ajánlom minden ínyencnek!

boldog
boldog Tue, 2010-06-01 13:14

Sziasztok!
Ma én is elkészítettem, azzal a változtatással, hogy egy palacsinta rá kakaós cukor, egy palacsinta sárgabarack lekvár, egy palacsinta kakaós cukor stb. , kicsit tömény, de én így szeretem, együtt a csokis ízt a savanykással! :) nyami..
boldog

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-06-01 13:18

Szia nyami, ez sem rossz megoldás! Mi már azon variáltunk anyukámmal, hogy lehetne akár kakó-dió-kakaó sorrendben is lehetne rétegezni, de mondtam neki, hogy só se lehet sóla, mert ez KAKAÓÓÓÓÓÓS és ne is fárasszon mással. :)

laraed
Edit / laraed Tue, 2010-06-01 12:49

Kedves Rizsa ! Egyedül nem jó szórakozni !!!!!! Kihagynál a nevetésből minket???:((((((( szomorú lennék nagyon !! Gondold át a kedvünkért ! Légyszíííííí.. Légyszííííííí ........

rizsa
rizsa Tue, 2010-06-01 10:53

Kedves Juci!
ne butáskodj! Semmi szégyellni valód nincs! Ha megbántottalak volna, akkor bocsánat!

Mrs Smith-em, Ildikó, pontosan ezek miatt szerettem én is ezt az oldalt! Jó szórakozásnak tartottam és nagyon sok hasznos tanácsot találtam, sőt van akivel hogy úgy mondjam össze is ismerkedtem.
Biztos hogy nézelődőként be-bekukkantok, de a receptjeimet, meglátásimat ,mostantól megtartom saját szórakozásomra.

Kata

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Tue, 2010-06-01 10:05

Még pár hónappal ezelőtt is sokkal hamarabb felkerült egy-egy recept. Azóta nagyon megszaporodtak a szakácsok, és a receptek, mert nagyon népszerű lett ez az oldal, nem véletlenül.
Én is mindig türelmesen kivárom, hogy megjelenjen a művem, de egyszer váratlanul hamar feltették. Rájöttem, hogy az aktualitása miatt. Húsvét hete volt, húsvéti étel lévén, nyilván úgy gondolták a szerkesztők, hogy akinek tetszik, még időben el tudja készíteni. Valószínű, most is ez történt, ezért csak dicséret illeti a szerkesztőket.
Hogy mikor kerül fel a recept, az nem minősíti sem az ételt, sem a szakácsot. Ezt egy jó szórakozásnak fogom fel.
Mindenkinek szép napot, több napsütést: Zsóka néni

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2010-06-01 09:47

Lányok! Ne má'! Hadd ne legyen az gond, hogy egy recept mikor kerül fel! A recept beküldőjének nem kell szégyellni, mert finom és guszta, és a story éppen aktuális volt. Viszont a később felkerülő receptek is tök jók, s igazán mindegy, hogy mikor örülünk neki! Azt sem értem, hogy miért baj, ha éppen megtetszik egy recept a szerkesztőnek? Ő is ember nem? Általában egyforma idővel futnak át a receptek, egy-egy kivétel szokott néha akadni, ez nem hiszem, hogy olyan nagy dráma. Kata kedves! Légyszi gondold meg magad, mert a recepteiddel semmi gond nincs, és ha azt mondod, hogy nem érdekel az óvó néni kegyeiért versenyt futni játék, akkor miért lépsz ki? Miért nem készítesz egyszerűen csak a saját örömödre, na meg persze a miénkre egyszerűen recepteket? És egyébként is, kivel vitatkozhatnánk olyan jót, ha kilépsz....?;-) Pusz: Mrs Smith

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-05-31 20:17

Köszi a segítő megjegyzést, de a végén igazat írtál, szerintem, nem fogok azon görcsölni, hogy várjak-e a szeleteléssel és hogy azt hogy tegyem, mert a gyerkőceim lerohanják!!Ha kell, kanállal is, csak édesség legyen.

laraed
Edit / laraed Mon, 2010-05-31 19:44

Kedves Rizsa !! Tegnap volt kölök nap .Május útólsó vasárnapja gyereknap és az tegnap volt . Hát akkor ez tényleg nagyon gyors volt. Mi meg 2 hetet is várunk néha:)))?????????? Kata , Kata ,Te mindent észreveszel?????

rizsa
rizsa Tue, 2010-06-01 03:55

Szia,
nem vagyok egy szorgalmasan beküldő szakácskezdemény, de azért csak fura volt, hogy mostanában 3-4 hét az átfutási idő. Az én receptjeimnél..........! Petra azt mondta, nagyon sok a munkájuk, de olyan recepteknél kivételt tesznek, ami még nincs fenn az oldalon. Nem akarom megbántani a recept tulajdonosát, de ebből a receptből nem egy-kettő van már fenn, ezt bárki láthatja. És nem kell nagy nyomozás.
Úgy látszik ez a recept nagyon megtetszett a szerkesztőnek.........
Részemről már kigyógyultam a fussunk versenyt az "óvonéni" kegyeiért játékból. Azt hiszem megtartom a gyártmányaimat magamnak:(

Kata

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Tue, 2010-06-01 07:45

legelőször is: este nem bírtam ki, elkészítettem :)))
hatalmas és finom lett :) gyerekkort idéző a natúr kakaó és a kristálycukor a palacsintában.
köszi a receptet!

és:
szia kata,
gondold át ezt a dolgot, és ha sokat kell is várni a recept felkerülésére, azt fogd fel úgy, hogy megéri a várakozás, ha már te magad méltónak tartottál egy receptedet arra, hogy megoszd másokkal.

tudom, hogy ez kora reggeli filo megint, de szerintem egy recept, egy étel elkészítése, lefotózása, elég -ne értsetek félre- intim dolog, hiszen beengedsz valakit az otthonodba, a mindennapjaidba, vagy éppen a családi ünnepeidbe vele. egy ételed megmutatása az majdnem olyan, mint mikor barátkozol, ismerkedsz valakivel, és kérdezi tőled, hogy "milyen dolgokat szeretsz?"
és az izgalmas rész csak ezután következik! tetszik-e másoknak? nekik is olyan finom, mint nekem? ismerik esetleg máshogy? tapasztalatcsere, tippek, ötletek, mind a jobb étel és jobb élet érdekében :) ez a közösség hatalma, ez azért jó, nem? :) hát nem megéri várni? :)

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Tue, 2010-06-01 09:33

Egyetértek Ildikóval!
Egyébként már tisztára szégyellem magam, hogy ilyen hamar feltették, tényleg nem vagyok protekciós. Az összes többi receptemnél 1-2-3 hét volt az átfutás.
Juci

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-05-31 20:15

Valójában szombaton tettem fel (elő-gyereknap volt nálunk :)))) de ahhoz képest is villám turbó feltöltés volt :) Nemisérteeeeeeeeem....

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-05-31 18:58

olyan mint egy álom!Köszi, kipróbálom, már volt hasonló próbálkozás, de az nem volt ilyen szép.köszi!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-05-31 20:14

Szia gregoreva, nem csak kinézetre olyan, mint az álom :) érdemes amúgy kicsit hűlni hagyni, hogyszebben lehessen szeletelni, mert forrón nagyon csúszik (nomen est omen :))) bár olyan mindegy, mrt 10 másodpercig van a tányéron :)

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Mon, 2010-05-31 13:27

hát juci... ilyenkor van az, hogy két hét múlva iszonyú késztetést érzel az egy-életre-eltelített érzés ellenére :)))
bekerült a kedvencekbe! kakaós palacsintából sosem lehet elég variáció! :)

rizsa
rizsa Mon, 2010-05-31 12:49

Szia,
nem most hétvégén volt kölöknap? Mert ha most csinálta anyud, akkor viharos gyorsasággal került fel a recepted....:)

Kata

445