Ír, szódás kenyér kefirrel recept

Ír, szódás kenyér kefirrel
Ír, szódás kenyér kefirrel
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha gyorsan kenyér kell, de nem akarsz boltba menni, akkor ez a recept kell! Egyszerű, gyors, finom.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

ír vekni, szódás cipó
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a kefirt és addig keverjük, amíg teljesen homogén nem lesz. Ehhez érdemes dagasztógépet vagy fakanalat használni, mert eléggé ragad majd a kész tészta.
  2. Öntöttvas edényt vagy egy jénait kibélelünk sütőpapírral, beletesszük a tésztát. Ha szükséges, vizes kézzel szépen ellapogatjuk az edényben a tészta tetejét, és elegyengetjük benne. A tetejét x alakban éles késsel bevágjuk.
  3. A sütőt maximum fokozaton előmelegítjük, rátesszük az edény tetejét, és 30-35 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, és addig sütjük, míg szép aranybarna nem lesz.
  4. Ha elkészült, kivesszük, hagyjuk néhány percig hűlni, majd kiszedjük a formából, levesszük róla a sütőpapírt, és rácson hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 3 740
elküldve: 2
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
257 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

241