r
Nosalty Logó

Hagyományos máglyarakás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Hagyományos máglyarakás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kalácsos réteg

Almás réteg

Hab

Összesen 581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kalácsos réteg

Almás réteg

Hab

Összesen 3482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Kalácsos réteg

Almás réteg

Hab

Összesen 141 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 581 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1616 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4577.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1388 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1145 mg
  • Nátrium
    1594 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.2 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    999.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    1290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    599 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1840 micro
Összesen 3482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Kalácsos réteg

Almás réteg

Hab

Elkészítés

Kalácsos réteg

  1. A kalácsot felszeleteljük. A tojássárgákat kikeverjük a 4,5 dkg cukorral, hozzáadjuk a tejet és a vanília kikapart magjait.
  2. Beleáztatjuk a kalácsszeleteket, és 15 percre félretesszük.
  3. Közben az almákat megpucoljuk és lereszeljük, elkeverjük a fél citrom levével és 2 dkg cukorral.
  4. Egy magas falú, tűzálló tálat kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával. A kalácsokat finoman kinyomkodjuk, és a tálba tesszük. Lekenjük a baracklekvárral, megszórjuk dióval, és rászórjuk a reszelt almát. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.
  5. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a citromlevet, a két kanál lekvárt és a porcukrot. Kivesszük a tepsit a sütőből, a tetejére kenjük a habot, villával megcsíkozzuk, és visszatesszük a sütőbe még 15 percre, míg a teteje szép aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 529
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 293
  • Össznézettség: 201605
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Békebeli desszert - kicsit időigényes, de egyáltalán nem bonyolult!

Hozzávalók

Kalácsos réteg

Almás réteg

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek