Feketeerdő torta foci formában recept

Feketeerdő torta foci formában
Feketeerdő torta foci formában
430 perc / előkészület: 360 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (124)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon nagy örömet tudunk vele szerezni egyaránt kicsiknek és focirajongó felnőtteknek. Az elkészítés lényege, hogy jól szerkesszük meg az öt illetve hatszögeket, mert ezen sok múlik.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tejszínhabhoz

A félgömbök lekenéséhez

A fondanthoz

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
receptverseny: Haas Natural receptverseny
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

feketeerdő torta, focilabda formatorta feketeerdő töltelékkel, csokis-meggyes formatorta fondant bevonattal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy 6 tojásos piskótát sütünk: a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját a porcukorral kikavarjuk robotgéppel. Hozzáöntjük részletekben a tejet és az olajat. Ezután a liszttel összekevert sütőport adagoljuk hozzá. Végül a tojások felvert habját keverjük vele össze óvatosan.
  2. Ezután a 18 cm átmérőjű 2 db tésztaszűrőt kibéleljük sütőpapírral, bevagdossuk, hogy jól illeszkedjen. Ezekbe öntjük a piskótamasszát. 150 fokon sütjük ki előmelegített sütőben (kb 1 óra). Ha kihűlt, felszeleteljük a félgömböket.
  3. A krém elkészítése: A meggylevet, a pudingot, a fahéjat és a cukrot felfőzzük állandó keverés mellett. Ha megsűrűsödött, mielőtt levennénk a tűzről, beletesszük a meggyet. 1-2 kavarás után levesszük a tűzről, majd amikor hűlni kezd, belekeverjük a margarint.
  4. A tejszínhab elkészítése: a 3 dl növényi tejszínt felverjük, közben hozzáadagoljuk a zselatinfixet. Ezután hozzáadjuk az 5 ek porcukrot.
  5. A félgömbök megtöltése következik, egyik szeletre a pudingos krémet, a másik szeletre a tejszínhabot kenjük. A tésztaszűrőbe visszatesszük, és a hűtőben tovább dermesztjük 1-2 órát.
  6. A félgömböket lekenjük porcukorral összekevert (fele-fele arányban) margarinnal. (Ez azért szükséges, hogy a burkolóanyag szépen feszüljön rajta, ne legyenek kidudorodó részek. Ennek tehát kiegyenlítő szerepe van.
    A két félgömböt leburkoljuk saját készítésű fondanttal, vagy készen vett tortaburkolóval. Ha nem tudunk vásárolni, akkor saját magunk készítsük el!  
  7. A fondant receptje a következő: 50 dkg porcukrot átszitálunk, kimérünk 70 ml vizet, ebbe teszünk egy fél zacskó zselatint, gőz felett felolvasztjuk. Ebbe teszünk még 2 ek mézet, 2 ek olvasztott vajat, 2 ek étkezési keményítőt. Ha gőz felett felolvadt, ezt a masszát beleöntjük az átszitált porcukorba és addig gyúrjuk, míg egynemű, kicsit ragadós anyagot kapunk. Kis golyót formálunk belőle, légmentesen zárjuk le, a hűtőben másnapig pihentetjük. Tehát ezt jó előző nap elkészíteni. Ha burkolásra használjuk fel, előtte vajas kézzel gyúrjuk át.
  8. A két már leburkolt félgömböt összefordítjuk, de a kettő félgömb közé teszünk egy fóliába tekert, kör alakú lapot, ez fogja merevíteni, majd hosszába a fociba egy szívószálat is szúrunk.
  9.  Az "egyenlítőnél" lekenjük porcukorral összekevert vajkrémmel, így már készen van a labdánk.
  10.  Meg kell mérnünk a kerületét, ez egy 18 cm es tésztaszűrőben sütött labda esetében 59 cm lesz. Ezt elosztjuk 15-tel, így megkapjuk az öt,- illetve a hatszögek oldalainak hosszát.
  11. A mértanban tanultak szerint megszerkesztjük az öt, illetve a hatszögeket. A burkolómassza egy részét fekete ételfestékkel színezzük, ebből lesz az ötszög. A fehér burkolómasszából készítjük a hatszögeket.
  12. Sorban elkezdjük a labdára felragasztani az ötszögeket és a hatszögelet. Felülre megy az első fekete ötszög. Ezt úgy tudjuk felragasztani, ha egy kicsi ecsettel megnedvesítjük a hátoldalát, és a tetejére illesztjük. Ha jól szerkesztettük meg a szögeket, akkor szépen körben a fekete ötszög köré ki tudjuk rakni résmentesen a fehér hatszögeket. És így tovább a labda aljáig. Ha kész a labdánk, a foci aljára füvet (zöldre színezett vajkrémet) teszünk krumplinyomó segítségével.



 

  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: tésztaszűrő 18 cm cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 50 718
elküldve: 29
receptkönyvben: 282
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

akokidli

Mióta szakács: 2012.11.01.
1 recept

Hozzászólások (124)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sutkanikoletta
sutkanikoletta sze, 2017-03-08 07:43

Szia. Nagyon ügyes vagy. Csodaszép ez a torta. A tésztaszűrőknek milyen az anyaga nálatok? Amikor felszeletelem nem hullik szét?

Lovasfej
Lovasfej p, 2014-11-14 12:44

Kedves Akokidli!
A gömb formába nem merek belevágni és formám sincs hozzá, de megpróbálom 2D-síteni. A fondanttal kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy a hozzávalóknál olvasztott margarint írsz, az összeállításnál pedig olvasztott vajat. Van jelentőssége, hogy melyikkel dolgozik az ember? A margarinos hidegen is jobban formázható?
Előre is köszönöm válaszod!

praniki
praniki / praniki cs, 2013-01-03 15:59

Kedves Ildi!
Először is áldott új esztendőt kívánok szeretettel! Közeledik a legkisebb királyfim szülinapja és még nem tántorított el semmi attól,hogy megpróbáljam a focilabdát elkészíteni! Azaz,hogy majdnem semmi... Az a gond,hogy egyikünk sem szereti a feketeerdő tortát. :( Elkészítetted már esetleg sima piskótával, másféle krémmel is? Ha nem,akkor is kérném a tanácsod,hogy szerinted esetleg egy diós tésztával, mondjuk fehér milkás krémmel lehetne helyettesíteni? Ha igen,mennyivel korábban lehet,kell nekikezdeni mint a jeles nap? Vasárnap lesz nálunk az összejövetel, mondjuk péntek este nekikezdhetek,szombaton burkolom-ha egyáltalán sikerül- vagy szombaton az egészet? Gondolom egy éjszaka mindenképp kell,hogy összeálljon,ugye? Egy zománcos,nyeles tésztaszűrőm van,azt be kell esetleg bugyolálni fóliába szerinted,vagy bírni fogja simán a sütést?Jó az egyáltalán? Bocsi,hogy terhellek ennyi kérdéssel!

ariel76
ariel76 / ariel76 h, 2013-02-18 12:26

Szia

Szeretnék érdeklődni hogy készültek-e már fázis fotók.Ugyan is én is márciusban szeretném meg csinálni ezt a tortát. Kérdésem lenne még milyen növényi tejszínt használtál? És az adidas feliratot, hogyan készítetted a tortára?

Szia

akokidli
akokidli / akokidli v, 2013-01-06 11:10

Kedves Praniki!
Először én is kívánok neked boldog új évet! Másodszor elnézésedet kérem, hogy lekéstem a válaszról, de most olvastam a leveledet. Most néztem be ide, mert egy kedves ismerősöm kérte tőlem ezt a receptet, így a linkért ugrottam be, mikor megláttam, hogy írtál. Azért válaszolok neked, hátha hasznos lehet még.
Nem gond, ha nem szeretitek feketeerdő ízben, más krémet is elbír, a lényeg, hogy megfelelő legyen a krém konzisztenciája. Tehát ha nem elég sűrű, akkor tegyél bele vagy zselatin fixet, vagy főzés nélküli pudingot, a krém fajtájától függően. Én mindig ezzel az olajos piskótával készítettem, lehet, hogy a sima piskóta puhább ehhez. Ezt a fajta piskótát más formatortákhoz is szoktam alkalmazni. Egy-két nappal előtte kisütve faragható is. ha focitortát készítesz, nyugodtan süsd ki a piskótát 2-3 nappal előtte.A sütés utáni napon megkenheted, és visszateszed a tésztaszűrőkben dermedni a hűtőben. Ha fél napot így dermedt, utána burkold le és illeszd össze. Összeillesztésnél nézd meg, szigorúan gömb alakja van -e. Ha nincs, akkor csak az illesztésnél faragd le a felesleget. Nekem is zománcos tésztaszűrőm van, abban sütöm, csak sütőpapírral bélelem ki, hogy a piskóta benne is maradjon. 150 fokon sütöm. Sok sikert és várom a képet róla!!!!

praniki
praniki / praniki h, 2013-01-07 12:44

Kedves Ildi!
Semmi baj,köszi a választ! Megvolt tegnap a giga szülinapi party! :) Joelem mellett két sógornőmnek is sütöttem két különböző sütit. Na hát elkészítettem a tortát. A Te (vagy Kricky) tésztáját sütöttem,nagyon jól sikerült a tészta.(Megtartom! :) ) Sajnos nem tudtam,hogy nem csak frissen sütve az igazi,szombaton éjszaka csináltam, a fondantot vasárnap tettem rá,sajna túl későn. Alig akart megállni rajta,nem illeszkedtek emiatt olyan szépen nekem a szögek mint neked. (Mondjuk ez nem így lett volna szerintem ha korábban csinálom.) Kitettem a hidegre,úgy végül is rádermedt. :)
A fondant nekem nem vett fel annyi porcukrot és folyékony ételfestéket tettem hozzá,nem hagytam el a vízből.Rögtön összeállt és azonnal gyúrható,gumis szuper anyagot kaptam. De be akartam tartani a szabályokat és betettem egy napra a hűtőbe. Így vasárnap egy száraz kemény,morzsálódó tömböt kaptam.A vajas kéz sem segített. Próbáltam megmikrózni,ez bejött, de biztos vagyok benne,hogy előző nap is jó lett volna és akkor sokkal könnyebben kezelhető volt! Összességében kész lett, gömbölyű lett,hatalmas volt az öröm és ahhoz képest,hogy első egész szép is lett. Végül is csokikrémet és saját baracklekvárt tettem bele.
Nagyon-nagyon köszönöm a receptet!!! Nélküled ez nem jöhetett volna létre! :)

akokidli
akokidli / akokidli h, 2013-01-07 13:17

Kedves Praniki!
Örülök, hogy elkészítetted. Örülök annak is, hogy megosztottad velem az élményedet. Képet nem készítettél róla? Szívesen láttam volna.
A fondant még az elkészítés napján is felhasználható, de jobb pihentetni egy kicsit. Máskor csomagold be légmentesen, akkor biztosan nem lesz vele ilyen baj.
Minden sütésnél tanulunk valamit, a következő még jobb lesz.
Gratulálok!

praniki
praniki / praniki h, 2013-01-07 17:28

Szia,köszönöm! Készültek képek,csak nem a mi gépünkkel,én is várom,hogy átküldjék őket! Ha van egy e-mail címed,szívesen átküldöm majd! :) A fondantot befóliáztam és lezárt dobozba is tettem. :( Sebaj,4 gyerek mellett lesz még alkalmam próbálkozni! :) Most látom,hogy nem te nyerted a versenyt. Sajnos csak eleinte tudtam szavazni. Gondolom nem csüggedtél el miatta,ne is tedd, vedd úgy,hogy Joel öröme a Te érdemed is! :)

csahebo
csahebo szo, 2012-12-15 09:51

Kedves Akokidli

Hát ez valami Fantasztikusan csodaszép! Gratulálok!!!
Hasonló türelemmel vagyok szerencsére e téren megáldva, így előbb-utóbb biztosan sort kerítek az elkészítésére.
Kellemes ünnepeket!

akokidli
akokidli / akokidli szo, 2012-12-15 10:13

Kedves csahebo !
Köszönöm a dicséretet és jó munkát kívánok az elkészítéséhez!Én is kívánok neked kellemes ünnepeket!!

marta580403
marta580403 cs, 2012-12-13 08:15

Kedves akokidli, és mindenki ! Nagyon megdöbbentett ez a sok szócsata az oldalon. Igaz én inkább recepteket szoktam keresni, persze elolvasom a recept alatti hozzászólásokat is, de ilyet még nem láttam.
Nagyon szép a torta. Márciusban szeretném elkészíteni ugyanis a családunkban az ikrek akkor lesznek két évesek. Ha addig, mint írtad is készítesz a munkamenetről képeket, azt nagyon megköszönném. Ahogy olvastam elég bonyolultnak tűnik. Sok tortával jártam úgy, hogy hónapokig nem mertem nekiállni mert nehéznek találtam, de menet közben kiderült, hogy nem is olyan vészes.
Márta

akokidli
akokidli / akokidli szo, 2012-12-15 10:18

Kedves marta580403!
A szócsatához már nem kívánok hozzászólni, egyetértek veled, inkább nem kommentálom. Ha készítek addig ajándékba focitortát, akkor mindenképpen készítek képeket a munkafolyamatokról is.Csak először tűnik bonyolultnak. Hidd el, ha elkezded, menni fog ! Kellemes ünnepeket kívánok!!

marta580403
marta580403 v, 2012-12-16 08:28

Köszönöm, Neked és családodnak kellemes, békés karácsonyt kívánok.
Márta

Szentmarjai Dalma
Szentmarjai Dalma p, 2012-12-07 23:42

Ez a torta úgy jó,ahogy van. Nem kell megvágni,hogy meggyőző legyen. Ami ilyen szép kintről,az bentről is fantasztikus lehet. :O)

panna86
panna86 szo, 2012-12-01 12:12

Kedves akokidli, sajnálom, hogy ez valószínűleg nem fog vigasztalni, de számomra Te vagy az abszolút győztes! Üdv: Panna

akokidli
akokidli / akokidli szo, 2012-12-01 12:31

Köszönöm neked panna86!!
Aranyos vagy és köszönöm!! Egyáltalán nem bánom, hogy nem lettem az első,én nem győzni akartam,örülök, ha átadhattam az elkészítés módját háziasszonyoknak!Nem jártam át a másik recept alá a hangulatot kelteni, és vállaltam az arcomat, nevemet, szerintem ez a minimum. Köszönöm még egyszer a kedves hozzászólásokat,remélem,hogy sokan elkészítik gyermekeiknek.
Ildikó

akokidli
akokidli / akokidli cs, 2012-11-29 22:06

Igen, Vending, nekem is nagyon sajog . Én nagyon örülök neki, hogy holnap vége lesz.Nagyon megváltozott a világ. Hogy mennyi rosszat kaptam csupán azért, mert beneveztem a versenybe. Az emberek egymásnak esnek a politikai nézeteik miatt, vita dúl egy ilyen receptversenyen. Nekem tiszta a lelkiismeretem. én nem mentem más receptje alá magyarázkodni, agitálni. Már az elején megmondtam, nekem nem az a rúdmixer a fontos, szerencsém nincs, a szakmai zsűri pedig általuk meghatározott pontok szerint fog szavazni. Én örülök, hogy megismertethettem ezt a receptet azokkal az emberekkel, akik örömet akarnak szerezni a tortával gyermekeiknek.

b.eszter
b.eszter cs, 2012-11-29 14:49

Kedves Akokidli!

Elnézve a hozzászólásokat, nem értem Therkának (rokon) miért nem köszönted meg a dicséretet, amit neked szánt a Te oldaladon (pedig mindenkinek megtetted), illetve azokat, amiket az első helyen állónak írogatott? Megérdemelné nem, úgy "ismeretlenül"? Ha tisztességről beszélsz, beszéltek, akkor nem értem erre miért volt, van szükség? Ezzel szerintem nem csak magát égette le, hanem sajnos téged is magával rántott. Valami olyasmit írtál, hogy nem kell ilyet csinálni.....ha csak nem építő kritika lenne, mert akkor elfogadnád, vagy azt, hogy idézzem: " Szép tőled, hogy így kiállsz a túrógolyó mellett.Csak arra kérlek, ha tetszik a golyó, akkor inkább az ő receptje alá írj dicséretet, mint vitatkozol itt az én receptem alatt." írtad ezt egy hozzászólónak - ezek után elgondolkodom, vajon a rokonaidra ez nem vonatkozik? Ja! Még csak annyi....hogy is van az: "Bort iszik és vizet prédikál!" :) Köszi Therka, ezt elintézted! Csók a családnak! Hajrá focilabda!

akokidli
akokidli / akokidli cs, 2012-11-29 15:55

Nem süllyedek le azok szintjére, akik vérre menve a másik ember receptje alá írogatnak bántó szavakat. Amikor a gastro hedonista a receptem alá írt, és amit írt, azt nagyra becsültem.Nemcsak én, hanem más is megdicsérte nagyvonalúságát. Mindez a tisztelet most elpárolgott belőlem, amikor az ő receptje alatt megpillantottam az írását.
Idézem:
"Nagyon köszönöm mindenkinek, aki szavaz a desszertemre a receptversenyben *****

Az alábbi hozzászólások némelyike megpróbálta kihasználni a névtelenséget, némelyikük nevét ennek ellenére kiírtam, könnyen kideríthető volt számomra... mindegyikük a labdatorta csapat tagja .. rokoni vagy majdnem azon a szálon. Megkérem őket a félreértések elkerülése végett, hagyjanak fel ezzel a "jó" szokásukkal. Üdvözlettel: GH

Kedves gastro hedonista! Ezt komolyan gondolod, hogy rokonaim szavaznak és írnak bántó kommenteket? Te azt írtad, hogy elhatárolódsz azoktól, akik engem bántanak, nem gondolod, hogy hasonló lehet a helyzet? Miért feltételezed rólam, amit te visszautasítottál??????????????

b.eszter
b.eszter cs, 2012-11-29 16:51

Muszáj itt hozzászólnom.... igazat adnék Ildikó, akkor, ha nem olvastam volna el a hozzászólásokat itt is és a Gastro H. oldalán is.... Nem azt írtam, hogy Te írtál oda... de a gastro hedonista sem írt bántó dolgokat neked, és megtette azt, amit meg kellett....ennek ellenére mégis csak írkálnak a Te hozzátartozóid neki. Akkor most ki az, aki " Szerintem te rosszindulatú vagy és irigy" ? Ott, amit therka írt, és ahogyan írta (nem csak a desszert készítőjét megbántva), azt Te minek neveznéd, olvasd lejjebb is el azon az oldalon és akkor Te magad is rájössz! " Ezt komolyan gondolod, hogy rokonaim szavaznak és írnak bántó kommenteket? " : igen én is ezt gondolom. Talán, ha megnézed név szerint ki is az a therka, akkor rájössz! A gastrohedonista oldalán megtalálod a "nem rokon" nevét. Ki is az a Szabó Lászlóné Tóth Erzsébet, én nem ismerem, de Te szerintem annál jobban. Csak azért írtam, hogy tiszta legyen számodra is.... szerintem ezek után nem kérdés, hogy rokon!

gastro hedonista
Gasztro hedonista / gastro hedonista cs, 2012-11-29 16:51

Kedves Ildikó, amíg therka nem írt az oldalamra Ildikó, nem zavart, a google és a facebook jó barátunk :) Ha rákeresel a therka nickre, először megjelenik a network.hu oldalán Szabó Lászlóné Tóth Erzsébet (therka) http://network.hu/therka, erre a névre keress rá a facebook oldalán megjelenik egy hölgy aki neked ismerősöd. Megosztja a focitortás bejegyzésed és kísértetiesen hasonlít a neve a tiédre, ez alapján gondolom, ő vagy testvéred vagy unokatestvéred. Ő belém kötött nem csak egyszer, olyan helyzetbe próbált hozni ami számomra kellemetlen, én nem állítom, hogy ezt a biztatásodra tette, de ha ezt önszorgalomból csinálta, az sem helyes, én továbbra is elhatárolódom azoktól akik bántják a tortádat. Mert most mondom ismét: Én nem tudnék ilyent készíteni! Lehet jót szeretet volna csak nem jól! Maradok tisztelettel, irántad, aki valamit le is rak az asztalra! Üdvözlettel: GH

UI.: Ezúton szeretnék megkérni tisztelettel mindenkit, Ildikót ne bántsa, mert mögötte komoly szakmai tudás van, ő nem érdemeli meg, hogy bármilyen formában bántsák!

akokidli
akokidli / akokidli cs, 2012-11-29 15:07

Kedves b eszter!

Kérdéseidre válaszolok.
- Therkának még nem volt időm megköszönni kedves sorait! De ami késik, az nem múlik! Csak nem gondolod, hogy egész nap a focitortám alatti kommenteket nézegetem?
- nem értem,miért gondolod, hogy rokon???????? Szerinted annyira rossz ez a süti, hogy ezt más nem is dicsérheti, csak rokon? Szerintem te rosszindulatú vagy és irigy. Mert más nem ír ilyen bántó célzatú hozzászólást, ha nem adtam rá semmi okot.
-Therka ugyan mivel égette le magát? Mert megdicsérte a tortámat?
-Szerintem egy rokonom sincs a hozzászólók között
-És végül, köszönöm, hogy ezt írtad: Hajrá focilabda:))))))))))
És legvégül: kicsit elszörnyedtem, hogy elolvastam azt a néhány bántó kommentet(persze a sok dicsérte mellett!!!!) Ennyi megkeseredett, irigy ember van, hogy azzal lesz szebb a lelki békéje, ha másoknak beszólogat? Mondd, mi rosszat tettem? Hogy beküldtem egy receptet?

b.eszter
b.eszter cs, 2012-11-29 18:13

én is válaszolnék a kérdéseidre:
- nem érted, miért gondolom, gondolják, hogy rokon? - ugye most már Te is tudod?
- "Szerinted annyira rossz ez a süti, hogy ezt más nem is dicsérheti, csak rokon?" - de dicsérheti, a tortádról ilyet nem írtam, sem a hozzáértésedről!!!!
-miért lennék én "rosszindulatú vagy és irigy"? -erről inkább therkát kérdezd, hogy Ő miért?
-"Mert más nem ír ilyen bántó célzatú hozzászólást, ha nem adtam rá semmi okot."- tényleg nem írt, még ő sem? (max. neked nem) ezen azért kicsit elgondolkodtam.....
-"Szerintem egy rokonom sincs a hozzászólók között" - biztos? de ez nem is érdekes, mert miért ne lehetne? elvégre kinek kellene itt szavaznia, ha nem a barátoknak, ismerősöknek, rokonoknak, ismeretleneknek, akik kedvességükkel támogatnak, nem pedig rosszindulatoskodnak!
-"Therka ugyan mivel égette le magát? Mert megdicsérte a tortámat?" - nem, nem azzal....inkább azzal, amit a másik oldalán írt több megszólalásával.
-"Ennyi megkeseredett, irigy ember van, hogy azzal lesz szebb a lelki békéje, ha másoknak beszólogat?" - ezt mind mondtad Te, de ezzel én is egyet értek (therkara is vonatkozik vajon?)
-"Mondd, mi rosszat tettem? Hogy beküldtem egy receptet?"- nem emlékszem, hogy erről valamit is írtam volna? - nem emlékszem! - de ha az én rokonaim, ismerőseim írnának ilyeneket, akkor azokat biztos megkérném, hogy ne tegyék!! Bár az ember a rokonait nem válogathatja meg, ezt is megértem! Sajnálom, hogy így van, de talán így "fer", ha kérdéseidre én is válaszolok.

therka
therka sze, 2012-11-28 19:42

Kedves akokidli!
Szerintem egy versenyre valami különlegessel érdemes indulni ,nem a legegyszerűbb dologgal.
A Te tortáid gyönyörűek,sőt: MŰVÉSZIEK!Gratulálok,így tovább!
Üdv.: Therka

akokidli
akokidli / akokidli cs, 2012-11-29 15:08

Kedves Therka!
Kicsit megkésve, de hálásan köszönöm kedves szavaidat. Az irigy, rosszindulatú emberekkel pedig ne törődj te sem!
akokidli

catwalk
catwalk sze, 2012-11-28 10:41

Én egy dolog miatt nem szavazok erre a tortára. Így a képen olyan mintha egy igazi labda lenne lefotózva, számomra sokkal értékelhetőbb lenne ha meglenne vágva és látnánk egy szép szeletet is belőle! Természetesen ettől még nagyon finom lehet és elismerésem érte!!! Én tuti nem tudnám elkészíteni!

catwalk
catwalk sze, 2012-11-28 16:10

dallam 75 én semmilyen csalásról nem írtam!!!!! Csak olvastam a kommenteket, majd leírtam a sajátomét

dallam'75
dallam'75 sze, 2012-11-28 23:15

"Így a képen olyan mintha egy igazi labda lenne lefotózva" íertad. Hát ezt nehéz másnak magyarázni. Virágnyelven de azt sugallod, mivel nem látsz bele, akár egy igazi labda is lehet lefotózva, azaz nem torta. De mind1, hagyjuk.

catwalk
catwalk sze, 2012-11-28 23:25

Felesleges a szavakon lovagolni!!!! Miért te mit látsz a képen??? Amúgy meg elegem van már abból, hogy az ember ír egy kommentet és egyből kivan forgatva a szava!!

akokidli
akokidli / akokidli sze, 2012-11-28 12:12

Még egy dolog, ami lemaradt: Azt írtad, hogy " Így a képen olyan mintha egy igazi labda lenne lefotózva,"- engedd meg ezt, hogy bóknak vegyem!
Ildikó

akokidli
akokidli / akokidli sze, 2012-11-28 11:13

Kedves catwalk!!
Köszönöm a hozzászólásodat! Természetesen igazad van,ha nem hiszed el, hogy ez egy torta. Lehetne ez egy átverés is!De nem tenném, hidd el! Talán a honlapomon a képgaléria 4-ben több látszik belőle. Honlapom elérhetősége ott van a saját oldalamon a bemutatkozásnál. Mindezt nem a meggyőzés erejével mondtam. Felvágva nem tudtam volna lefotózni, mivel ajándékba készítettem,legközelebb készítek fázisfotókat is az elkészítéséről.Az elkészítése csak első hallásra tűnik nehéznek. Ha belekezdesz, hidd el, menni fog!!!És sikerélményed lesz a családod körében. Szerintem ez a főzés,sütés mozgatórugója.
Ildikó

Valery1
Valery1 k, 2012-11-27 17:57

Sziasztok!
Vegyétek kérlek figyelembe,hogy itt nem konkurencia harc folyik hanem egy süti verseny!
Mindenki szavazzon a neki tetszőre és-vagy barátjára ismerőse munkájára azért mert szeretne neki örömet okozni ha megnyeri a főnyereményt!
Feleslegesek ezek a negatív szóváltások,hisz úgy is mindenki a saját ízlésének leginkább tetsző desszertre fog szavazni és nem az alapján amik a kommentekbe mennek!
Üdvözlet mindenkinek!
Valery

vending
vending v, 2012-11-25 01:13

Kedves Julcsi 2!
Egy foci meccsen is arra az oldalra ülök ahol az én csapatomnak drukkolnak.
Eszembe nem jutna ,hogy az ellenfél táborában buzdítsam az én csapatomat,az meg pláne,hogy netán rosszat mondjak az ellenfélre.
Nem tartom bűnnek a véleményemet,hiszen akkor le sem írom.Miért kellene nekem azért a "házam táján˝szétnézni ?Egy olyan süti mellett tettem le a voksomat ami az én szememben GYŐZTES.Ezzel senki sütijét sem húztam le,senkinek nem írtam negatív hozzászólást a receptjéhez,és nem szereztem keserű perceket.Nincs abban semmi kivetnivaló ha nem értem,miért nem egy ilyen kreatív, nagy pontosságot igénylő recept vezet.
Nem szeretnélek meggyőzni az igazamról,nekem az is elég ha én hiszek benne.
Üdvözlettel Kata

zsuzsó71
zsuzsó71 k, 2012-11-20 16:45

Fantasztikus a tortád. Minden nap szavazok. Csak azt nem értem hogy egy olyan süti ami az első helyen áll, hogy lehet első a tiéd mellett. De szurkolok neked nagyon. Megérdemled!

Julcsa 2
Julcsa 2 sze, 2012-11-21 22:24

Kedves zsuzsó71, és kedves vending!
Ahelyett, hogy az első helyezett által készített desszertet próbáljátok lehúzni, hogy miért is lehet az első helyen (kételkedve a bármibe, előbb mindenki nézzen körül a saját háza táján).... ez a megnyilvánulás nem mindenkinek szimpatikus,mint például nekem sem. Én már csak ezért is szavaznék az elsőre...lehet, hogy ezzel így van már más is? Ja még egy: A verseny kiírása szerint legfőképpen csokoládét és meggyet kell tartalmaznia, a jóhiszeműség szerintem ehhez nem elég, (mivel látni nem lehet), hogy hol van ebben csoki, illetve meggy, innentől kezdve, akármi (műanyag, puncstöltelék) is lehetne benne. Ez nekem kívülről csak egy focilabda, attól függetlenül, hogy lehet az is, hogy finom. Üdv.

dallam'75
dallam'75 p, 2012-11-23 19:41

Julcsa ez részlet a verseny kiirásából. Te hol láttad, hogy legfőképpen meggyet és csokit kell tartalmaznia a receptnek???
"A játék egyszerű! Készítsd el Te is saját tortádat vagy sütidet, melyhez mindenképpen használj fel csokoládét vagy kakaót és meggyet! "

Tehát legyen benne, de nem muszáj alapösszetevőnek lenni. Legalábbis sztem....

Julcsa 2
Julcsa 2 szo, 2012-11-24 00:42

Dallam 75! Nem szeretnék senkit megbántani, de Te magad írtad épp le, hogy "mindenképpen" használj fel......., tehát szerinted ez egyenlő a "nem muszáj" fogalmával? Akkor itt valami értelmezési probléma van. Legalábbis sztem... Igaz nem azt írtam, hogy mindenképpen, hanem azt, hogy legfőképpen, de ez talán közelebb áll (rokonértelmű szó), mint a "nem muszáj" - ezt csak a pontosítás végett írtam.

dallam'75
dallam'75 szo, 2012-11-24 14:50

Julcsa már miért lenne egyenlő a mindenképpen, a nem muszáj fogalmával????????? Hol írtam, hogy nem muszáj beletenni a belevalókat?Nem muszáj alapösszetevőnek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lenni a meggynek , kakaónak, csokinak. Olvass, és értelmezz légyszives!
A mindenképpen nagyon nem egyenlő a legfőképpen-el sztem.
Nálam a legfőképpen az amikor a süti egyik fő alkotóeleme pl. a meggy.Legfőképpen meggyet tartalmaz a süti, az az alapíz. A mindenképpen az meg az, hogy legyen benne meggy is pl. teszek bele meggydarabokat ízesítésnek, de nem az a fő elem. Óriási különbség!
A kiírás így szólt "mindenképpen használj fel" meggyet stb.stb, azaz legyen benne, de nem feltétel, hogy az egyik fő elem ez legyen. Ezért van az hogy a receptek közt pl. a meggyes csók csak annyiban tartalmaz meggyet, hogy megszórták vele a sütit. Mégis jó, és benevezhető hiszen tartalmazza a meggyet az elkészített finomság.
Bocs a szájbarágásért, de tényleg olyan , mintha nem magyar lennél, és nem ismernéd a szavak jelentését.
Egye fene még egy példa. Most készülök muffint sütni, csokidarabosat. Tehát mindenképpen !!!! teszek bele csokit. De ez nem azt jelenti, hogy legfőképpen csokiból áll a muffinom, csupán megszórom vele. Remélem tényleg világos már. :)

dallam'75
dallam'75 p, 2012-11-23 19:32

Hát elég gyerekes dolognak tartom ha csak azért szavazol a másik jelöltre, mert egyik -másik beíró stílusa nem tetszik. A recept beküldő erről mit tehet? Miért őt bünteted, ráadásul úgy, hogy ezek szerint csakazértis a másikra nyomsz attól függetlenül bejön-e az a recept vagy sem. Ennek mi értelme?
A másik, ne legyünk már ilyen gyanakvóak. Már itt is? Ha nem látod, hogy benne van az alapanyag, ha nem folyik belőle a meggylé, akkor már nincs is benne? Szakmai zsüri is van, bárki leellenőrizheti a receptet, utána lehet csinálni. Arról nem is beszélve, hogy ezért ki kockáztatná a szavahihetőségét, érne ez annyit?
Ebben a tortában pont ez a csoda, hogy kivülről pont olyan mint egy focilabda :) Nagyon babra munka lehetett.....

Julcsa 2
Julcsa 2 szo, 2012-11-24 01:15

Elég gyerekes, hogy ilyenbe belemegyek, de úgy gondolom nem értettél meg....: én nem azt írtam, hogy azért szavazok az elsőre, mert egyik- másik stílusa nem tetszik (szavaiddal élve), én azt írtam, hogy már csak ezért is szavaznék (feltételes mód) .....de nem ezért teszem, tetszik az első helyezett receptje és nem "csakazértis nyomok" rá. Akinek én címeztem a hozzászólásomat, épp ők voltak, kik kommentálták, hogy nem is értik, hogy lehet egy "ilyen az első". A recept beküldőjének biztos jól esett! - akkor ki bánt meg kit? - ez volt az, ami nem volt szimpatikus. Úgy dicsérik az egyiket, hogy megalázzák vele a másikat? - ez szép dolog, nem? Ezért is nem a focilabda készítőjének írtam, hanem azoknak az illetőknek, akik így kommentáltak. Én nem gyanakszom..... volt ezen az oldalon más, aki gyanakodott, ne keverj velük össze, de tény, ami tény, nem tudhatod, milyen a belseje! (ha folyna a meggylé, nem is lenne labda alakú) - igazad van, majd dönt a szakmai zsűri. Tényleg ebben a tortában pont az a "csoda", hogy olyan, mint egy focilabda, de nem a 430 perc rászánt időt fogják "zsűrizni". Nagyon babra munka lehetett, meggondolnám, hogy neki álljak....

1519