Citromos habtorta recept

Citromos habtorta
Citromos habtorta
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frissítő, hűsítő citromtorta, a kánikulában nagyon jól tud esni. Akkor igazán finom, ha már teljesen lehűlt, ezért érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek, és a piskóta is kicsit megpuhuljon.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes citromtorta, citromkrémes citromtorta, habos torta citrommal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a krémet készítjük el: a citrom levét és reszelt héját kevés vízzel 1,2 dl folyadékká egészítjük ki, hozzáadjuk  a cukrot, és felforraljuk. A keményítőt 3 ek vízzel simára keverjük, és a citromléhez adjuk, és újra felforraljuk. Miután kihűlt, letakarva hütőszekrénybe tesszük 4-5 órára (a torta sütése előtti napon is elkészíthetjük).
  2. A citromos piskótához a tojások fehérjét 5 dkg cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat 5 evőkanál meleg vízzel, a citromhéjjal és a megmaradt cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel, majd beleszitáljuk a tojássárgás masszába. Alaposan elkeverjük majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk), és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük, majd rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A (jól lehűtött) tejszínt kemény habbá verjük, majd lassan beleforgatjuk az előzőleg elkészített citromos masszába.
  5. A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, és megkenjük a citromos tejszínhab kétharmad részével. Ráhelyezzük a másik tortalapot. A megmaradt krémet rákenjük a torta szélére és tetejére.
  6. Mandulaszeletekkel, citromfűvel díszítjük, és min. 3 órára hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 23 339
elküldve: 10
receptkönyvben: 386
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

860