r
Nosalty Logó

Citromos habtorta

A kis gasztronauta
Citromos habtorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

860
Kalória
13.1g
Fehérje
107.9g
Szénhidrát
43.8g
Zsír
113g
Víz
261g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
66.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    113 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    262.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3936.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    647.1 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    678 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2061 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 5165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a krémet készítjük el: a citrom levét és reszelt héját kevés vízzel 1,2 dl folyadékká egészítjük ki, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. A keményítőt 3 ek vízzel simára keverjük, és a citromléhez adjuk, és újra felforraljuk. Miután kihűlt, letakarva hütőszekrénybe tesszük 4-5 órára (a torta sütése előtti napon is elkészíthetjük).
  2. A citromos piskótához a tojások fehérjét 5 dkg cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat 5 evőkanál meleg vízzel, a citromhéjjal és a megmaradt cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel, majd beleszitáljuk a tojássárgás masszába. Alaposan elkeverjük majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk), és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük, majd rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A (jól lehűtött) tejszínt kemény habbá verjük, majd lassan beleforgatjuk az előzőleg elkészített citromos masszába.
  5. A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, és megkenjük a citromos tejszínhab kétharmad részével. Ráhelyezzük a másik tortalapot. A megmaradt krémet rákenjük a torta szélére és tetejére.
  6. Mandulaszeletekkel, citromfűvel díszítjük, és min. 3 órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 26

Frissítő, hűsítő citromtorta, a kánikulában nagyon jól tud esni. Akkor igazán finom, ha már teljesen lehűlt, ezért érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek, és a piskóta is kicsit megpuhuljon.

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...