r
Nosalty Logó

Citromos habtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Citromos habtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 302 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.9 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 860 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    262.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1566 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3936.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    975 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1686 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647.1 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    678 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2061 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2031 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    365 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 5165 kcal
  • 5% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a krémet készítjük el: a citrom levét és reszelt héját kevés vízzel 1,2 dl folyadékká egészítjük ki, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. A keményítőt 3 ek vízzel simára keverjük, és a citromléhez adjuk, és újra felforraljuk. Miután kihűlt, letakarva hütőszekrénybe tesszük 4-5 órára (a torta sütése előtti napon is elkészíthetjük).
  2. A citromos piskótához a tojások fehérjét 5 dkg cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat 5 evőkanál meleg vízzel, a citromhéjjal és a megmaradt cukorral habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a keményítővel, majd beleszitáljuk a tojássárgás masszába. Alaposan elkeverjük majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral (vagy kivajazzuk), és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben 150 fokon készre sütjük, majd rácsra tesszük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A (jól lehűtött) tejszínt kemény habbá verjük, majd lassan beleforgatjuk az előzőleg elkészített citromos masszába.
  5. A kihűlt tésztalapot félbevágjuk, és megkenjük a citromos tejszínhab kétharmad részével. Ráhelyezzük a másik tortalapot. A megmaradt krémet rákenjük a torta szélére és tetejére.
  6. Mandulaszeletekkel, citromfűvel díszítjük, és min. 3 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 28293
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 01.

Receptkategóriák

Citromos habtorta
A kis gasztronauta 142 recept

Frissítő, hűsítő citromtorta, a kánikulában nagyon jól tud esni. Akkor igazán finom, ha már teljesen lehűlt, ezért érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek, és a piskóta is kicsit megpuhuljon.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek