Bécsi kuglóf recept

1 adag
1176
kcal
Bécsi kuglóf
Bécsi kuglóf
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most, hogy végre beszereztem egy kuglóf sütőformát, be kell hoznom a lemaradást, kipróbálok minden jónak tűnő kuglóf receptet.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: osztrák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Mazsolás kuglóf, vajas kuglóf mazsolával, kelt tésztás kuglóf
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumba. A citrom héját lereszeljük. A vajat megolvasztjuk.
  2. A lisztet beletesszük egy nagyobb tálba, a közepébe mélyedést csinálunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, összekeverjük a tejjel, egy kevés cukorral és egy kis liszttel.
  3. Letakarjuk és 15 percig pihentetjük.
  4. Utána hozzáadjuk a maradék cukrot, a tojásokat, a sót, a tejszínt, a vajat és a citromhéjat.
  5. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edénytől és hólyagos nem lesz.
  6. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett mazsolát és jól átgyúrjuk.
  7. Kivajazott kuglófformába tesszük, konyharuhával letakarjuk és meleg helyen 15-20 percig kelni hagyjuk.
  8. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és kb. 50 percig sütjük az alsó rácson. Félidőben érdemes egy fóliával letakarni, hogy ne barnuljon meg nagyon.
  9. A formában hagyjuk kihűlni.
  10. Végül porcukorral megszórjuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 68 185
elküldve: 4
receptkönyben: 454
elkészítve: 2/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (12)

bmbe
bmbecs, 2013-11-14 20:41

Az én kuglófsütőmbe nagyon sok lett ez a tésztamennyiség, a fele bőven elég lett volna.
Sajna nekem nem jött be az íze. Nem ezt a kuglóf-ízt keresem :(

Karl36
Karl36szo, 2013-01-05 02:06

1940-ben a Nagymama sütötte ezt a receptet. Kitünôen sikerûlt. Most fogom sütni harmadik alkalomal Dec.24 óta. Köszi szépen Karl. Ottawa, Canada.

Kilteh
Kiltehp, 2010-11-12 13:22

Huhúúúú Sikerült kiszedni EGYBEN a formából. :-D Nem lett olyan sötét színe mint a képen, de 5 perccel tovább is kellett sütnöm, (remélem belül rendesen megsült). Nagyon jól néz ki, megkóstolni még nem merem, mert forró. Vaníliás porcukorral szórtam meg a tetejét. Csak hűlne már ki.:P Köszönöm a receptet. 8)

Kilteh
Kiltehp, 2010-11-12 12:22

Hát én fél órát dagasztottam, sehogy sem lett olyan amilyennek lennie kéne, ragadós lett, nyúlós. Valamit tuti elrontottam. Kézzel géppel mindenhogy dagasztottam semmi. Mindent kimértem, nem tudom mit rontottam el, most sül a sütőben, de szerintem nem fogom tudni onnan majd kioperálni hiába vajaztam ki. Ha esetleg mégis sikerülne (mert ettől függetlenül az illata isteni) azt megírom. Remélem kitudom majd szedni, ha az sikerül akkor oké.:D

eftepe
eftepeh, 2010-04-26 11:02

Szeretnék köszönetet mondani a remek receptért.
Nem vagyok a konyha ördöge, de férfi létemre a recepted alapján egy nagyszerű meglepetést tudtam készíteni a családomnak. Rég voltam otthon ennyire népszerű ;-)

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinasze, 2008-10-15 15:36

Csak a feltöltést csináltam reggel a kuglófot nem. Annyira elvetemült házitündér ezért nem vagyok.
Tényleg szép fotogén sütemény lett belőle. Köszi!

Alexandra
Alexandrasze, 2008-10-15 08:24

Nem semmi: már reggel 7:35-kor receptet töltesz fel!
És 8 óráig még ketten követik a példádat.
Szép a kuglóf!

1176