Bajor csülök recept

Bajor csülök
Bajor csülök
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2009 nyarán 3 napot a németeknél töltöttünk, és az egyik vendéglőben ettünk ilyet. Nagy kedvenc lett, azóta már sokszor csináltam.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csülök, sörös hátsó csülök, pácolt csülök

elkészítés

  1. Alaposan megmossuk és megtisztítjuk a csülköket.
  2. Nagy fazékban a sóból, borsból, fokhagymából, vöröshagymából, babérlevélből és a köményből páclevet készítünk annyi vízzel, ami ellepi a csülköket. Ebben 1-2 napot állni hagyjuk.
  3. A leveskocka hozzáadásával és víz pótlásával a páclében lévő csülköt feltesszük 2 -3 órát főni lassú tűzön.
  4. Az előfőzött csülköket zsírozott tepsire fektetjük, és sütőben kezdjük sütni jó 1 órán keresztül. Fél óra elteltével megkenegetjük a sörrel, ettől szép fényes és ropogós lesz a bőre. (Ezek után én még 3-szor kentem még, és a sütés vége előtt 10 perccel a hőfokot 270 fokra kapcsoltam.)
  5. Éles késsel felszeleteljük, és tálaljuk. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 984
elküldve: 10
receptkönyben: 363
elkészítve: 15/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Pekoevi

Mióta szakács: 2011.12.19.
5 recept

Legfrissebb cikkek

Cseles salátaleves
Cseles salátaleves
Közeleg újra a húsvét, és a sonkafőzés. És újra itt a dilemma, mit kezdjünk a sonkalével – mert vétek kiborítani. Főzzünk belőle salátalevest!
Süsd a legnépszerűbb sütiket húsvétra
Süsd a legnépszerűbb sütiket húsvétra
Húsvét alkalmából egy helyre gyűjtöttük a kedvenc sütireceptjeiteket – csak győzzetek válogatni belőlük – krémes, habos sütik, piskóták várnak!
764