Bajor csülök recept

1 adag
764
kcal
Bajor csülök
Bajor csülök
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2009 nyarán 3 napot a németeknél töltöttünk, és az egyik vendéglőben ettünk ilyet. Nagy kedvenc lett, azóta már sokszor csináltam.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csülök, sörös hátsó csülök, pácolt csülök
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan megmossuk és megtisztítjuk a csülköket.
  2. Nagy fazékban a sóból, borsból, fokhagymából, vöröshagymából, babérlevélből és a köményből páclevet készítünk annyi vízzel, ami ellepi a csülköket. Ebben 1-2 napot állni hagyjuk.
  3. A leveskocka hozzáadásával és víz pótlásával a páclében lévő csülköt feltesszük 2 -3 órát főni lassú tűzön.
  4. Az előfőzött csülköket zsírozott tepsire fektetjük, és sütőben kezdjük sütni jó 1 órán keresztül. Fél óra elteltével megkenegetjük a sörrel, ettől szép fényes és ropogós lesz a bőre. (Ezek után én még 3-szor kentem még, és a sütés vége előtt 10 perccel a hőfokot 270 fokra kapcsoltam.)
  5. Éles késsel felszeleteljük, és tálaljuk. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 34 891
elküldve: 11
receptkönyben: 405
elkészítve: 17/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Pekoevi

Mióta szakács: 2011.12.19.
5 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
764