Bajor csülök recept

Bajor csülök
Bajor csülök
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

2009 nyarán 3 napot a németeknél töltöttünk, és az egyik vendéglőben ettünk ilyet. Nagy kedvenc lett, azóta már sokszor csináltam.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült csülök, sörös hátsó csülök, pácolt csülök

elkészítés

  1. Alaposan megmossuk és megtisztítjuk a csülköket.
  2. Nagy fazékban a sóból, borsból, fokhagymából, vöröshagymából, babérlevélből és a köményből páclevet készítünk annyi vízzel, ami ellepi a csülköket. Ebben 1-2 napot állni hagyjuk.
  3. A leveskocka hozzáadásával és víz pótlásával a páclében lévő csülköt feltesszük 2 -3 órát főni lassú tűzön.
  4. Az előfőzött csülköket zsírozott tepsire fektetjük, és sütőben kezdjük sütni jó 1 órán keresztül. Fél óra elteltével megkenegetjük a sörrel, ettől szép fényes és ropogós lesz a bőre. (Ezek után én még 3-szor kentem még, és a sütés vége előtt 10 perccel a hőfokot 270 fokra kapcsoltam.)
  5. Éles késsel felszeleteljük, és tálaljuk. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 29 779
elküldve: 10
receptkönyben: 367
elkészítve: 16/32
Facebookon megjelent: -

szakács

Pekoevi

Mióta szakács: 2011.12.19.
5 recept

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
764