Hamburger Jamie Olivertől recept

Hamburger Jamie Olivertől
Hamburger Jamie Olivertől
28 perc / előkészület: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme, a mi hamburgerünk! Nekünk bejött, ahogy Jamie Oliver készíti. Lehet, hogy nem teljesen originális, de nagyon finom! 

Az eredeti recept leírása Jamie Főzőiskolája c. könyvében található.

És ha megbízható, jó helyen vesszük a húst, J. O. receptje alapján saját készítésű ketchupot teszünk bele, tanyasi tojást használtunk, saját eltevésű tartósítószermentes uborkából készítettük, mindezt saját készítésű hamburger zsemlébe tettük, és egy bőséges salátaágyon tálaljuk, amit meg is eszünk :-), már olyan nagy baj nem is lehet belőle! :-) 

hozzávalók / 3 adag

A hamburgerhez

A tálaláshoz

A hamburger zsemlékhez

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

hamburger, hamburger saját készítésű zsemlével, marhaburger
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sós kekszet konyharuhába tesszük, és jól odavagdossuk az asztalhoz (olyan lazán Jamie-sen), vagy húsklopfolóval odasuhintunk neki.
  2. A húst tálba tesszük, hozzáadjuk a megtört kekszet, sót, borsot, egész tojást, mustárt, az apróra vágott petrezselymet, és jól összedolgozzuk.
  3. 6-7 kb 2 cm magas húspogácsát formálunk belőle.
  4. Tányérra tesszük, és egyenként néhány csepp olívaolajjal megkenegetjük őket.
  5. Előmelegítünk (!) egy lehetőleg grillserpenyőt és ha elég forró, beletesszük a hamburgereket és egy serpenyőlapáttal jól lenyomkodjuk, hogy minél nagyobb felületen tudjon sülni.
  6. Oldalanként 3-4 percig sütjük.
  7. Ezután a kettőbe vágott hamburger zsemléket a serpenyőben, mindkét oldalukon megpirítjuk.
  8. Tálalása: A megmosott, szárított salátaleveleket kicsikre összetépkedjük, a hagymát és paradicsomot vékony karikákra, az uborkát hosszában vékony csíkokra vágjuk.
  9. A megpirított zsemle alsó felére először ketchupot nyomunk, erre jön pár salátalevél, majd a húspogácsa, a sajt, lilahagyma, paradicsom, uborka, kevés mustár és újból pár csepp ketchup.
  10. A maradék salátával, hagymával, paradicsommal azonnal megesszük :-)
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 160
össznézettség: 207 707
elküldve: 45
receptkönyvben: 1 751
elkészítve: 149/159
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cinu
cinu v, 2016-01-17 18:03

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett, bekerült a családi kedvencek közé.
Bár én pulykából csinàltam, így is tökéletes lett , plusz tettem bele egy kis apróra vágott lilahagymát .

szush
szush p, 2016-01-08 15:42

Szia!
Megcsináltam, és fantasztikus lett! 4 adag is simán kijön belőle.
Én egy kis csomagos olivás rozmaringos TUC kekszet tettem bele. :D
Legjobb hamburger recept, az egyik legjobbtól. :)

zsofyy
zsofyy szo, 2015-10-24 16:19

Kedves Vici!
Tegnap megcsináltam a hambikat a bucikkal együtt. Annyit változtattam, hogy a husiba petrezselyem helyett hagyma került, a tésztát pedig csak 6 felé osztottam. Hatalmas sikere volt. Köszi a csodás receptet, biztosan készítem még többször is!
Zsofy

kdiana8608
kdiana8608 sze, 2015-05-06 11:47

Nagyon finom, szuper recept. A zsemlékhez tönköly és teljeskiörlésű lisztet használtam, és ígyis nagyon szépek és finomak lettek, az arányok tökéletesek. Ez a húspogácsa pedig a legjobb. Párom annyit mondott ennél finomabb hambit még nem evett. :) Köszönjük a receptet.
Dia

Koni08
Koni08 sze, 2014-06-04 15:14

Szia! A cukor stopos kekszre gondolsz? ezt en is akartam kerdezni, hogy vajon milyen fajta sos keksz kerul bele.koszi!

ponty777
csabus séf / ponty777 v, 2014-03-23 14:01

Kaptam egy érdekes információt.Pincepaprikást készítettek ismerőseim,és kikérték a véleményemet,hogyan készítsék el.Én mondtam nekik,hogy az igazi pincepaprikás amit Hajós falújában ettem ano,az disznó belsőségekből készítették,mert ott ezt nevezték így.Megdöbbenésemre mást sem olvasok,hogy csülök és lapocka húsból készítik.Na,ha már Hajós egy elismert pince falu
(most már város)akkor a kérdésem a következő,hogy ki tudja megmondani,hogy valójában milyen az igazi pincepaprikás???üdv.csabi

mese habbal
mese habbal v, 2013-08-18 22:03

Isteni lett! Merfoldekkel jobb sajat kezuleg sutott hamburger zsemlevel es huspogacsaval! Koszonom! Szep napot!

vicikó
Vicikó / vicikó h, 2013-08-19 10:13

Ugye-ugye mennyivel jobb? :)
És nem is olyan nagy pluszmunka befektetéssel: :-))

Köszi, hogy megírtad, örülök, hogy ízlett!

Üdv:-) Vici

Lindy
Lindy / Lindy k, 2013-06-18 18:41

Ma elkészítettem vacsorára, házi hamburger zsemlével.Isteni finom annyit változtattam rajta, hogy tettem bele apróra vágott vöröshagymát.Nagyon jó kis vacsora volt!!!! Köszi a receptet!!! Szép estét: Linda

vicikó
Vicikó / vicikó p, 2013-06-21 07:55

Szia Linda!

Igazán nagyon szívesen, és örülök, hogy jól sikerült, ízlett! :-)

Hőség mentes napokat kívánok Nektek!
Üdv:-) Vici

vcsuka
pussycat / vcsuka v, 2013-03-24 11:30

Szia Viciko! Kepzeld, meg csak most kerult sorra a hamburgered az en elkesziteni valo listamon. Holnap szeretnem megcsinalni, csak lenne egy kerdesem. Mivel tudnam helyettesiteni a sos kekszet, vagy mennyi az a 6 db keksz, kb. 5dkg....? Itt annyi fele sos keksz van, kulombozo meretuek.....mi a velemenyed, esetleg kukoricapehely, (tudod amit reggelire szoktak enni) nem lenne jo? ....az van itthon...
Koszi, Veronika:)

vicikó
Vicikó / vicikó h, 2013-03-25 08:48

Szia Veronika!
Én normál háztartási kekszet használtam, amit lehet már sós változatban is itthon kapni.Talán ismered, vagy emlékszel rá? De már készítettem vajas crakerrel is, nem is tudom hirtelen, hogy írják pontosan, bocsánat. Azok a fajták, amiket úgy sós rágcsinak szoktak enni. De lemértem az én fajtámból 6 db kekszet, és az pontosan 20 g.
Szerintem a kukoricapehely nem lenne jó. Valószínű ez a keksz dolog hasonlít a mi fasírtunkban lévő zsemlére, ezt pótolja, de csak nagyon kis mennyiségben. Azt gondolom, ha nem teszel bele, még az sem baj..
Kíváncsi vagyok, hogy fog ízleni a fiaidnak? :-) Megcsinálod esetleg a hamburger zsömlémet is hozzá? Tényleg nagyon jó az is!
Szép hetet kívánok Nektek!
Vici
Ja, és egy virtuális simi a cic-mic-nek! Köszi!

vcsuka
pussycat / vcsuka h, 2013-03-25 09:06

Szia kedves Viciko! Nagyon koszi a reszletes valaszt! Termeszetesen a te zsomleiddel akarom elkesziteni. Azt en is gondoltam, hogy nem sok kell belole, marmint a kekszbol, lehet, hogy el is fogom hagyni. Feltetlen kozlom az eredmenyt. Ha elkeszult, pussyicattel is meg lesz kostoltatva, mint minden amit fozok es hus van benne:-) Neked is szep hetet kivanok!
Veronika

vcsuka
pussycat / vcsuka v, 2013-03-10 00:46

Kedves Viciko! Tulajdonkeppen ebben nincs semmi olyan ami egeszsegtelen lenne, inkabb nagyon is egeszseges. Nagyon finom lehet, el is fogom kesziteni, a fiaim hamburger imadok, ugy-hogy orulni fognak neki. Koszonom a receptet!
pussycat:)

vicikó
Vicikó / vicikó h, 2013-03-11 10:39

Szia Veronika!

Nagyon szívesen, szerintem fogják szeretni a Fiaid ;-) is! A zsemle is nagyon fincsi.

Gratulálok a hét szakácsa címhez!
Örömmel olvastam Rólad, továbbra is a lehető legjobb egészséget kívánok Neked, szeretetet, örömet a családod körében!

Szép hetet kívánok!
Üdv:-) Vici

vcsuka
pussycat / vcsuka h, 2013-03-11 11:15

Szia Viciko! Igazan koszonom kedves szavaidat!:)
Nagyon meglepodtem, mert nalam sokkal jobb szakacsok is vannak. En csak a sokevi tapasztalataimat szeretnem atadni a fiatalabbaknak.
Neked is szep hetet kivanok!
Udv:-) Veronika

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva szo, 2013-03-09 18:51

Vicikó!

A történetet elolvasva, tökéletesen egyetértek Veled!!!!! :)
És ehhez jön még az, hogy látványosan guszta is.:)

Köszönöm.

Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

vicikó
Vicikó / vicikó h, 2013-03-11 10:50

Kedves Éva!

Ugye, szerintem is így van;-)
Igaz, amit az éttermekben kapunk, azt már nem tudjuk, hogy miből is van, de az otthoni változatát igen, ezért érdemes elkészíteni, mert nagyon fincsi.
Próbáld ki, ha egyszer lesz kedved hozzá. Meg a zsemlét tudom ajánlani...Igaz, lehet, hogy Te is szoktál hamburgert készíteni, nem tudom? Mi mindig nagyon tudjuk falni:-)))

Szép napos hetet kívánok Nektek!
Üdv:-) Vici

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva h, 2013-03-11 11:23

Kedves Vicikó!
Mi is! :-D

Szerencsére, ha így fog készülni zsemle, és a hús és a ketchup, satöbbi,...még jobban fog tetszeni a családnak! :):)

Eddig is készült, na de nem minden úgy, ahogy kellett volna, most már tudom, tehát így fog menni....:)
Azért is van igaza Jamie Olivernek, mert nem azzal van gond, hogy hamburger, vagy hot-dog,amit eszünk, hanem hogy mi az alapanyaga,....és a többi ételével is így vagyok, azok bármikor jöhetnek.:)
Az ételei, receptjei, emberközeli, háziasszony-közeli, elkészítéshez kész asszonyoknak, anyukáknak szól...teljesen elérhető mód magyarázva, mutatva.:)
Éva-Anyóca

1207