r
Nosalty Logó

Sült camembert

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Sült camembert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 657 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 657 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 249 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 657 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 657 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 249 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A camembert tetején kis késsel vágásokat ejtünk. Ebbe nyomkodjuk az apróbb darabokra vágott fokhagymát, almát, diót és a friss fűszerleveleket. Szárított esetén csak szórjuk meg vele.
  2. Tepsibe vagy jénaibatesszük. Olajat és bort öntünk alá ízlés szerint, amit aztán később ki lehet tunkolni.
  3. Kissé sózzuk, borsozzuk, majd előmelegített sütőben átsütjük.
  4. Tálaláskor kinyitjuk a tetejét, és friss, ropogóskenyérrelvagypéldául krumplivaltunkoljuk ki a belsejét. Citromolajjal ízesített salátát vagy balzsamecetes rukkolát kínálunk mellé.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 666
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 82838
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 19.

Ajánló

Sok recepttel találkoztam, ahol a sajtot alufóliába bugyolálják alulról, hogy ne follyon szét...Most kérdem én: szétfolyt ez a sajt a képen? Na ugye. Nem kell alufólia.  Azért van a camembert keményebb kérge, hogy az megfogja. Bánjunk vele óvatosan, amikor beletuszkoljuk a hozzávalókat és akkor nem lesz semmi gond. Elvileg előételként szevírozzák, de ultrabrutál tömény. Fejenként vacsira egy kis sajt elég lehet. pH besorolás: erősen savasít - a szenya nemespenész miatt főleg. Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok oda Stahl Juditért. Mielőtt bárki azt mondja, hogy jaj, hát ez az ő receptje, ami az X. könyvben van - nem, nem az. De akkor az ötlet biztosan tőle. Nem, nem tőle. Ő is csak annyit tett, hogy lefordított egyet az interneten keringő receptekből magyarra. Aztán megsütötte és publikált egy nagyot. (Közben megnyugodva láttam, hogy van fenn már az oldalon hasonló, de az más forrásból van.) Ez az étel itt már akkor hódított, amikor otthon a hét vezér még nem is látszott a horizonton... Na jó, annyira nem régi. Hiszen az első camembert a XVIII. században készült el, majd láttak napvilágot az elkészítés legkülönbözőbb fajtái. Mindenesetre  a sült camembert receptje nem új találmány, esetleg nekünk az. A németek, franciák már rég tudják, mi a jó, sütik és eszik, tunkolják ezek mindenhogy a legkülönfélébb változatokat. Mi is szeretjük nagyon. Igazán akkor kattantam rá, amikor egyszer útban voltam autóval hazafelé Magyarországra, és megálltam Linzben az unoktestvéreméknél. Ő dobott be a sütőbe fokhagymával összetűzdelt, fehérborral leöntött sajtot. Ott, akkor annyira jól esett, hogy másfél nagyméretű camit benyomtam, ez a képen látható adag háromszorosa. Mondogattam is milyen jó, azt mondta Tündi, valamelyik otthoni celeb főzős idiótashowban látta. Na ja... De nem baj, tép előre a gasztronómiánk rohamos sebességgel.  Hát, íme a sült camembert, ahogyan mi szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek