Camembert-rel és dióval sütött karajszeletek recept

Camembert-rel és dióval sütött karajszeletek
Camembert-rel és dióval sütött karajszeletek
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikáns ízhatás, kellemes húsétel.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Petrezselymes újkrumplival és salátával, száraz fehérborral.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Camembert-es, diós karaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Jénai tálba kockázzuk a vajat. Megsózzuk.
  2. Ráfektetjük a hússzeleteket. Megsózzuk. Borsot darálunk rá.
  3. Rászórjuk a diót.
  4. Rácsorgatjuk a mézet.
  5. Rákockázzuk a sajtot.
  6. Ráöntjük a bort.
  7. Forró sütőben megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 31 146
elküldve: 19
receptkönyvben: 690
elkészítve: 38/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept
hirdetés

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

somogyka123
somogyka123 cs, 2013-06-13 15:50

szia
milyen salátát ajánlasz hozzá?
vagy a fejes salátára gondoltál magában? :-)
köszi a választ elöre is, hétvégén szeretném megcsinálni
szép napot!
orsi

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó cs, 2013-06-13 16:44

Szia Orsi!
A sajtos húsokhoz mindig jól harmonizál a paradicsom saláta, persze csak akkor, ha van már friss hazai, lehetőleg szabadföldi paradicsom. Nálam még zöldek a paradicsomok, a fejes saláta azonban éppen fogyasztásra vár. Miként a kapor üde zöldje. Egy jó kapros-joghutos öntettel a fejes saláta, így a nyár elején, szerintem kiváló összhangot képez.
Üdvözlettel: Ildikó

katoka84
katoka84 szo, 2012-12-22 11:28

Nagyon jól néz ki, a napokban szeretném elkészíteni. Pontosan hány fokon és meddig kell sütni?

Pista39
Pista39 h, 2012-09-17 18:07

Kedves Ildikó!
Nagyon kedvemre való az ízvilágod.
Nem is beszélve a szívemnek-lelkemnek olyan kedves Zánkáról, Köveskálról, Víriusz Telepről. Ifjúságom legszebb nyarai ott voltak. Köszönöm a finom ízeket és a kedves emlékeim felidézését.
üdvözlettel:
Pista

Manyu1
Manyu1 v, 2012-01-15 17:13

Karácsonykor a menü része volt ez a recept is, igazán finom, elsöprő sikert lehet vele aratni. Tapasztaltam:)))

zsofifa
zsofifa / zsofifa p, 2011-09-09 16:55

  Kedves Ildikó! Kipróbáltam én is ezt az ínycsiklandó receptet, négyszeres mennyiséget készítettem, de nekem sajnos nem lett ilyen szép, mint a képen. Fóliával lefedett tepsiben sütöttem, és rengeteg levet eresztett, no meg ugye a bortól szinte úszott a sok folyadékban. Pedig nem is adtam hozzá 4 dl bort, mert az már rengeteg lett volna. Nem kellett volna lefednem fóliával?

talaci
talaci cs, 2010-09-02 12:36

Elkészítettem, nagyon finom volt. Az elkészítés során csak egy kicsit változtattam rajta: vaj helyett oliva olajat tettem a jénai aljába, száraz bor helyett Tokaji Furmintot (félédes) öntöttem rá.

marxne
marxne p, 2010-04-30 11:54

Hmmmm ez nagyon fincsi lehet, feltétlenül meg fogom csinálni! :)

979