Nakladany hermelin avagy pácolt camembert recept

Nakladany hermelin avagy pácolt camembert
Nakladany hermelin avagy pácolt camembert
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept olyan, mint ahonnan származik. Bohém. Aki hosszabban lakott Csehországban az tudja, milyenek is ők: ráérünk, jót eszünk, jót iszunk, mindent meg lehet oldani. Nem kell kapaszkodnunk a keretekhez. 

A pácolt hermelinsajt (azaz, camembert idehaza) a legjobb sörkorcsolya, amit a csehek kitaláltak. Markáns, fűszeres ízzel támad, és tökéletesen egészíti ki a sörök kesernyés hűsítő ízét. A hozzávalókat vegyétek irányadónak, mert minden elkészítés más és más mennyiséget igényel, de erre szerintem ráéreztek majd. Ahogy mondtam: a recept is bohém, majd lesz, ahogy lesz és az jó lesz. A hermelint nagyon nehéz elrontani.

Én itt éppen négy sajtot készítettem el. A bevásárlás után az egységára kb. 450 forintra jött ki. Ez a hozzávalók mennyiségétől és minőségétől változhat.

hozzávalók / 3 adag

  • 125 g camembert sajt (vagy eredeti cseh/szlovák hermelin)
  • 5 szem fekete bors
  • 2 közepes db vöröshagyma (ízléstől függően mehet dögivel vagy kevesebb)
  • 1 teáskanál bazsalikom (összesen ennél több kell, az adag válogatja és a készítés)
  • 1 teáskanál majoranna (összesen ennél több kell, az adag válogatja és a készítés)
  • 3 db babérlevél (egy befőttesüveg esetén ennél több nem kell)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dl napraforgó olaj (amennyi az egészet elfedi)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika (összesen ennél több kell, az adag válogatja és a készítés)
  • 1 teáskanál kakukkfű (összesen ennél több kell, az adag válogatja és a készítés)

ajánlat

Sörhöz, kenyérrel.

receptjellemzők

konyha: cseh
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas

egyéb elnevezések

A cseh sörkorcsolyák királya, nakladany hermelin, pácolt camembert, pácolt hermelinsajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyünk egy üvegfalú tárolóeszközt, pl egy befőttesüveg ideális erre, vagy a fentebb látható tárolóedény. Ha ez megvan, akkor felvágjuk a vöröshagymát karikára meg a fokhagymát. Fokhagymából nem kell sok. Vöröshagymából szerintem elég 2 közepes darab, ha befőttes üvegbe készítjük.
  2. Az üvegünkben megágyazunk hagymával és minden fűszerrel, ami a felsorolásban van (kivéve fűszerpaprika). Itt még nem az összes vöröshagymát használjuk fel, mert az kell mindenhova. Nem érdemes teljesen beteríteni az alját, de azért az egy négyzetcentire jutó fűszerek száma legyen számottevő. Babérlevélből összesen tényleg kb. 3 kell az egész üvegben, erre figyeljünk.
  3. Elővesszük a sajtot, kettészeljük hosszában. Belsejét az édes (vagy ízlés szerint csípős) fűszerpaprikával beterítjük könnyedén, rakunk rá csipetnyi majoránnát, bazsalikomot, kakukkfűt, vöröshagymakarikát, majd rátapasztjuk a sajt másik felét. Ezt annyiszor megcsináljuk, ahány sajtunk van.
  4. A kész sajtot berakjuk az üvegünkbe. Két sajt között tegyünk csipetnyi fűszereket és hagymakarikákat. Öntsük fel olajjal az üvegünket. Fontos, hogy teljesen ellepje a sajtot az olaj! Én napraforgó olajat használtam, de szerintem mást is lehet.
  5. Kész a mű, az alkotó pihen. Az üveget, a benne szunnyadó sajttal elrakjuk a hűtőbe, és ott üldögél nem tovább, mint egy hét. Túl sokáig nem szabad ott hagyni, ahogy túl hamar sem érdemes kivenni. Ajánlott várakozási idő 5-7 nap.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 8 825
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

szMilán

Mióta szakács: 2015.04.13.
1 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szmilan
szMilán / szmilan sze, 2015-04-22 16:41

Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a megadott kalória mennyiség félrevezető, mert az a teljes olajmennyiséget is belekalkulálja. Márpedig aki jót akar magának, az nem issza/eszi meg az olajat belőle, csak azt a keveset, ami a sajttal kijön:]

evapauer
Jolimami / evapauer v, 2015-04-19 13:18

Kedves Milán! Szép prágai emlékeim támadtak a receptedtől, köszönöm!! Néha én is megcsinálom, de a fűszerezés eddig "ad hoc" volt, legközelebb majd így csinálom, ahogyan ajánlod. 3 napnál tovább sose bírtuk ki, muszáj volt megkóstolni, de igazad van, ki kell várni az összeérési időt.
Köszönöm!!! Éva

1400