Kicsit sem uncsi pirítósok

Mi az? Lehet francia, velős, paradicsomos, halas, padlizsános, édes és sós. Hát a pirítós! Ne csak magában fogyaszd!  

A pirítóst mindenki szereti. Van, aki világosan, van, aki sötéten, van, aki ropogósan és vannak, akik csak éppen megpirítva kedvelik. Általában kevés vajjal, fokhagymával vagy édesen, lekvárral fogyasztjuk. Pedig számtalan módon készíthetjük ezeken felül is.

Nyári reggeli - sajt és kőrözött >>

Egészséges, kevésbé hizlal, mint „sületlen” társai, olcsó, laktató és nagyon finom. Főleg, ha kombináljuk remek feltétekkel. Na, lássuk!

Husival, hallal

A velős pirítóstól sokan idegenkednek, pedig rendkívül ízletes tud lenni egy jól elkészített velő. Ha magában a sertéscsontból kirázott velő nem tűnne túl bizalomgerjesztőnek, adhatunk hozzá fűszereket, kevés hagymát, akár mustárt is.

Az olajos halak nagyon egészségesek, hiszen tele vannak omega-3 zsírsavval. Legyen az füstölt olajos, sima, olajban eltett vagy esetleg tőkehalmáj. Remekül feldobja a pirítósunkat, főleg, ha a tetejére kevés citromot is csepegtetünk. A pepecselősebbek, törjék össze a halhúst, keverjenek hozzá kevés mustárt, citromot, borsot, sót és egy kis tejfölt vagy majonézt.

Vega

Padlizsánkrémes, tojáskrémes, petrezselymes, fokhagymás, gombás – csak, hogy néhányat említsünk. Hogy hogyan készítheted el ezeket? Rögtön mutatjuk, de előbb térjünk még rá egy picit az édes verziókra. Reggelire tökéletes választás, ha dzsemmel fogyasztjuk vagy kevés mézzel.

Nyáron is bundában >>

Aki szeret kísérletezni, annak ajánljuk, hogy próbálja ki a francia pirítóst. Ez egy kakukktojás a pirítósok között, hiszen valójában nem is pirított kenyér. Sokkal inkább hasonlít a mi bundás kenyerünkhöz, annyiban azonban eltér tőle, hogy ők ezt édesen fogyasztják, cukorral és fahéjjal. Pirítós vagy sem, érdemes neki adni egy esélyt.

A rovat korábbi cikkeit, itt olvashatjátok! >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...