Húsmentes hétfő - minden, ami kenhető

Az egytálak után most jöjjön pár kenhető, mártogatható finomság, persze szigorúan hús nélkül. Padlizsán, tojás, répa és csicseri, avagy krémek minden mennyiségben!

Húsmentes Hétfő sorozatunk első része után, amiben egytálételeket ajánlottunk, most itt a folytatás, különböző krémekkel a középpontban. Egyszerűen, gyorsan összedobhatók, a variációk száma pedig szinte végtelen. Egy késes betétű robotgép segítségével akár pár perc alatt remek vacsorát készíthetünk, néhány alapanyag közreműködésével. Tojás-, répa-, vagy padlizsánkrém? A hummuszról se feledkezzünk el! Egy kis téli piknik? 1-2 sós krém, sajtok, zöldségek szépen felvágva és felsorakoztatva, bagett és persze egy finom pohár bor. Hiszen egy nehéz hétfői nap után bőven megérdemeljük! Ne hagyjuk, hogy a hétkezdés kedvünket szegje! Tegyük ünnepivé, maradandóvá, hogy emléke kísérjen a dolgos hétköznapokon keresztül, míg végre újra hátradőlhetünk.

Tojás

Tojáskrém Napfény és fűszertől

Az édesanyámnak van egy felturbózott tojáskrém receptje, amivel szerencsére a mai napig meglep, ha lehetősége van rá. A főtt tojást egy villával szétnyomkodja, mustárt, tonhalat, citromot és vajat ad hozzá, majd egy kis sóval és borssal fűszerezi. A legjobb!

Padlizsán

Görög padlizsánkrém

Bár a padlizsánkrém egy igazi nyári étel, a mostanság már nem igazán évszakfüggő zöldségkínálatnak köszönhetően akár januárban is találhatunk padlizsánt a nagyobb élelmiszerüzletekben. Akadnak, akik a faszénen grillezett padlizsánból készültre esküsznek, erre azonban most sajnos nincs lehetőségünk. A nyarat viszont egy picit felidézhetjük vele, ami a beköszöntött télben igazán ránk fér. Ha esetleg felkészültek voltunk, és eltettünk télire, akkor ideje elővenni.

Sárgarépa

Répatatár

Még évekkel ezelőtt, egy házibulin kóstoltam először répakrémet, ami az egyik résztvevő igen régóta tökéletesítgetett receptje alapján készült. Azóta időről-időre én is szívesen összedobom, rozsos pirítóssal megalapozva abbahagyhatatlan.

Csicseriborsó

Hummusz gyorsan

A csicseriről nekem mindig a hummusz ugrik be elsőre. Na jó, meg mostanság a vega korma, amit nem is olyan régen készítettem. Pár éve próbálkoztam a bolti változatokkal is, de a rettenetes tapasztalatok után inkább magam készítem, mostanság Kitti receptje alapján.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek