Görög padlizsánkrém recept

Görög padlizsánkrém
Görög padlizsánkrém
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy német folyóiratban akadtam erre a receptre. A padlizsánkrémhez keverhetünk kb. 50 g morzsolt fetát is.

hozzávalók / 2 adag

  • 1 padlizsán
  • 1 db olajban eltett szárított paradicsom
  • 2 ek görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek citromlé
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1-2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
  • bors

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

joghurtos padlizsánkrém, aszalt paradicsomos padlizsánkrém, padlizsánkrém görögösen
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A padlizsánt a vágott felülettel lefelé egy alufóliával bélelt tepsibe rakjuk.
  2. 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 40 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  3. A már hideg padlizsán húsát egy kanál segítségével kikaparjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és pürésítjük.
  4. Sóval, borssal ízesítjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 63 577
elküldve: 13
receptkönyvben: 499
elkészítve: 16/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1869 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rega
rega Sun, 2015-01-18 17:36

Végre egy igazi padlizsánkrém! Imádom! Kedves Glaser köszi a receptet!