A hét szakácsa: Iluska

Ezen a héten is új főszakácsunk van. A NoSalty hét szakácsának rovatában ezúttal sokatok kedvencéről, Iluskárul tudhattok meg többet! Tartsatok velünk!

Mindig szerettem ételleírásokat, szakácskönyveket olvasgatni, most pedig már tudatosan igyekszem alkalmazni is az olvasottakat. A receptek megfogalmazásában törekszem az egyszerűségre. Kerülöm a ritka alapanyagok, fűszerek használatát, hogy a főzésben a kevésbé járatosak is könnyen feltalálják magukat a konyhában.Emlékszem, 14 éves voltam, mikor tudtam, hogy szüleim fáradtan térnek haza a kerti munkából, és káposztás sztrapacskával akartam őket meglepni. A sztrapacska nokedlinek sikeredett, és édes káposzta híján, fahéj ízesítést kapott (fura íze volt)... Apukám szerintem nem akarta mondani, milyen rossz, de megette az egészet...Ma már előkészítem az alapanyagokat, és a már kialakult tudásom szerint készítem az ételeket, süteményeket, hogy méltóképpen tálalhassam a családomnak.

A hét szakácsa: Ági78 >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek