Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséglepény tészta nélkül

Zöldséglepény tészta nélkül
Zöldséglepény tészta nélkül
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos egyre többen küzdenek ételallergiával. Sokak számára minden, ami lisztet tartalmaz, a tiltólistán szerepel. A lisztes tésztaalap nélkül igazi gluténmentes finomság válhat egy hagyományos quiche-ből.

...és függetlenül attól, hogy nem vagyok lisztérzékeny, amikor a párom a Blikk Nők Konyha magazin által megihletve, ezzel a gyönyörűen finom fogással várt haza vacsorára, mondanom sem kell, hogy mennyire jólesett belőle falatozni egy hosszú, fárasztó nap után.

hozzávalók / 4 adag

A lepényhez

A forma előkészítéséhez

ajánlat

Mielőtt a hagymás-borsós keveréket a krumplira simítanánk, megszórhatjuk reszelt, füstölt sajttal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük a burgonyát félpuhára, majd hámozzuk meg és karikázzuk fel. Vajazzunk ki egy hőálló tálat, terítsük bele a burgonyát, majd sózzuk meg.
  2. A vajat kis lángon olvasszuk fel, majd fonnyasszuk meg rajta a vékony cikkekre vágott hagymát. Adjuk hozzá a borsót, és pároljuk együtt néhány percig. A paradicsomokat vágjuk félbe.
  3. Simítsuk a hagymás-borsós keveréket a burgonyára. Keverjük habosra a tojást a tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk meg, ízesítsük egy csipet szerecsendióval, majd öntsük az egészet a borsós burgonyára. Helyezzük rá a paradicsomokat is tetszés szerint.
  4. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 401
elküldve: 26
receptkönyvben: 356
elkészítve: 13/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges lepény, gluténmentes zöldséglepény, zöldséges pite

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaboadel
szaboadel Sun, 2013-02-03 15:50

Kedves Enikő!
Nagyon mutatós és biztos finom is, ezért már el is mentettem és ki fogom
próbálni, annál is inkább, mert szeretek új ízekkel kísérletezni.
Üdv. további szép napot kívánok: Adél

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-02-01 23:19

Nagyon guszta, és mintha a tavaszt látnám, annyira jól esnek a szemnek ezek a színek! :-) És természetesen könnyű és finom étel lehet, ki fogom próbálni, köszönöm.
Éva-A.

Pashmina
Csutak Enikő / Pashmina Sat, 2013-02-02 11:58

Könnyű és finom is.
De, elárulom, hogy a legfinomabb az, amikor ráharapsz a pirosra, ropogósra sült krumpli 'tésztaalapra' : )

3masmama
3masmama Fri, 2013-02-01 22:49

Öröm a szemnek, milyen lehet akkor a pocaknak?! Gyönyörűűűűűűűűű!!!!!!!

Irocska
Irocska Fri, 2013-02-01 19:14

Gyönyörű! Irigykedem a párod miatt, biztos isteni volt!

330
burgonya 4 db
vaj 4 dkg
0 ízlés szerint
lila hagyma 1 közepes fej
zöldborsó 12 dkg
koktélparadicsom 12 db
tojás 4 db
főzőtejszín 2 dl
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 1 ek