Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meglepő dolgot kevernek a zacskós, tésztás levesükhöz víz helyett a japánok

Az instant, soktésztás "ázsiai" levesek rajongóiként muszáj megemlítenünk ezt a most menő hekket is - meglepő dolgot kevernek a japánok sima forró víz helyett a levesükhöz.

Azt tudjuk, hogy a japánok kicsit mindent másképp csinálnak - a szigetországban, ahol bugyiautomaták találhatóak szerteszét, és fullasztó rizslisztes édességtől (mochi), fulladnak meg évente, miért is ennék a zacskós/poharas instant tésztás levest sima vízzel?

Tekintve, hogy mi, magyarok is ezen nevelkedtünk az egyetemi koleszokban, vagy mikor anyunak nem volt kedve főzni, bedobtuk a forró vízbe szívesen, és rögtön azt éreztük, japánokká lettünk, mindenképp meg akartuk mi is említeni ezt a trükköt. Állítólag ez megy most náluk, és isteni....

.... szóval ZÖLD TEÁBAN főzik ki (lustábbak csak áztatják) a tésztát sima forró víz helyett, és állítólag meglepően jól működik a dolog, mert a zöld tea természetes "növényíze" kiegészíti a leves fűszeres-savanykás-csípős ízvilágát, ezzel lágyítva az összhatást.

Tehát ha nagyon éhesek vagytok, és nincs kedvetek főzni, vagy épp vizsgaidőszak van, esetleg betegen fekszetek és nincs aki főzzön rátok, főzzetek egy bögre zöld teát, és ezzel öntsétek fel az ázsiai tésztás levest!

Mi így dobtuk fel házilag az instant levest:

4-féle Zacsis ramen felturbózva - Kipróbáltuk, hogyan lehet feldobni ezt az életmentő eledelt

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!