zöldséges pite

A fordított pite nem csak az almáé – Így süsd...

Omlós, aranybarnára sült tésztaréteg, rajta karamellizálódott, ragacsos gyümölcsdarabok: a fordított piték nem csoda, ha ellopják a süteményrajongók szívét, hiszen oly’ különlegesek, mégis pofonegyszerű őket elkészíteni. Nem mindennapi mivoltuk pedig abban is megnyilvánul, hogy a gyümölcsökön kívül zöldségekkel is ugyanolyan finomra sülhetnek.

Lakos Benedek

Így bugyoláld a maradék lecsót fűszeres tésztasapkába

A pot pie egy USA- és Kanada-szerte népszerű, jellemzően húsos piteféle, lényege, hogy a tölteléket képző ragut egyből a sütőedénybe kanalazzák, a tészta pedig a tetejére kerül. Sütés után ezen a csodás, omlós, aranybarna szénhidrátrétegen át kanalazzák a húsos-zöldséges ragut, aminek egyben köretéül is szolgál.

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

További cikkek