Tati

„Otthon sem az az első, hogy többet nem eszünk a...

Kapirgálós tyúkból csirkepaprikás, magyar laskagomba és a Dunakanyarban termő gyógynövényekből készült teák – a tavaly ősszel nyílt TATI étteremben a magyar alapanyag nemcsak kötelező közhely, a farm-to-table pedig nem jól csengő marketingígéret. Budapest belvárosában, a Dohány utcában gyrososok és sörözők szomszédságában büszkén hirdeti az étterem, hogy a magyar táj is milyen ízletes kincseket adhat, és ehhez még csak vidékre sem kell utaznia a fővárosban élőknek. A TATI egyik társtulajdonosával, Poisson-Angeli Barbarával beszélgettünk a TATI küldetéséről, a farm-to-table koncepció kihívásairól és faültetésről.

Szász Nóri

Itt ehetsz háztáji csirkepaprikást a belváros nyüzsgő szívében

Budapest belvárosára nem feltétlenül gondoltunk úgy, hogy ott megtalálhatjuk a vidék legzamatosabb ízeit. Eddig. A Tati novemberi megnyitásával azonban minden megváltozik: az étteremben az élet lelassul, az autózaj eltűnik, nem marad más, csupán a természettel egy ritmusban változó étlap, azon pedig a legistenibb aromák, textúrák és színek.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

12 fenséges reggeli, hogy jól induljon a nap

Ha egy kiadós és ínycsiklandozó reggelivel kezded a napot, akkor semmi sem állhat majd az utadba a nap folyamán. Az alábbi listán többek között szerepel klasszikus bundás kenyér, ízletes amerikai palacsinta és gyümölcsökkel felturbózott zabkása!

Nosalty

További cikkek

Az étel, amit ki nem állhat a horoszkópod

Édes meggymártás hússal, kemény daragaluska, furcsa répafőzelék, csufi kelkáposzta, kesernyés máj? Mindenkinek van legalább egy utált étele... Ajánljuk, hogy győzd le a mumust, és készítsd el a nemszeretem-ételt felnőtt fejjel, egy tényleg jó recept alapján!