Ez az a netflixes műsor, ami után másképp nézünk majd...
A Salt, Fat, Acid, Heat még mindig a Netflix egyik legütősebb gasztrosorozata, ahol a konyhai jó tanácsok keverednek egzotikus ízekkel egy lebilincselő minisorozatban. Ne hagyjátok ki!
NosaltyA Salt, Fat, Acid, Heat még mindig a Netflix egyik legütősebb gasztrosorozata, ahol a konyhai jó tanácsok keverednek egzotikus ízekkel egy lebilincselő minisorozatban. Ne hagyjátok ki!
NosaltyHa körbenézünk a nagy konyhamúlttal bíró nemzetek és a remek szakácsok háza táján, kiderül, hogy nagyon is értenek a hő nyelvén. A hőkezelés kapcsán rengeteg kérdés merülhet fel: mit? mikor? miért? mivel? hogyan? hány fokon? meddig? Sorozatunk utolsó, negyedik részében a fenti kérdések mentén keressük a titok nyitját.
Karsai RoniA só és a zsiradékok után fejest ugrunk a savak szövevényes világba. Bár sokszor ízügyileg a háttérben maradnak, nemes küldetésük van: egyensúlyt képviselnek az ízkavalkádban. Itthon talán kevésbé állunk tudatosan a savakhoz, pedig sok fogásunk alapelemei. Négyrészes sorozatunk harmadik fejezete következik.
Karsai RoniFöldrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.
Karsai RoniSó, zsiradék, sav, hő – négy elem, amelynek csodás ízeket és mennyei lakomákat köszönhetünk. A négy elem önmagában is egy csodás eszköz a konyhában, de ha megtanuljuk ötvözni a köréjük fonódó tudományokat, akkor válhatunk átlagosból igazán nagyszerű szakácsokká. Inspirációként Samin Nosrat könyve szolgált, amelyen egy négyrészes cikksorozat keretében elmélkedünk. Kezdjük a sóval!
Karsai RoniNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.