nor/ma

„A csoda végül mindig a péken múlik” – a Nor/ma...

A letisztult, skandináv stílus és a kovászos pékáruk szerelmesei valósággal zarándokoltak a Kecskeméti utcába, mikor megnyílt a Nor/ma pékség. A lelkesedés nemcsak az újdonság varázsának szólt, a törzsvásárlók olyannyira kitartottak a hely mellett, hogy még a vendéglátószektor minden egységét próbára tevő covid alatt is segítettek nekik lendületben maradni. Olyannyira, hogy ez az időszak inspirálta a tulajdonosokat, Metz Alexandrát és Gerzsenyi Andrást, hogy vegyenek egy nagy levegőt, és útjára indítsák a Millenáris park bejáratánál található Nor/ma Grandot is. A nagy klasszikusok, mint például a kakaós csiga vagy a túrós batyu mellett megtalálhatók itt a skandináv kedvencek is, de aki este erre jár, azt gondosan válogatott natúr borokkal és kisüzemi főzésű sörökkel várják. Alexandrát és Andrást többek között az elmúlt három év tapasztalatairól, a közös vállalkozás kihívásairól és a Nor/ma titkáról kérdeztük.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek