A gomba és az ősz olyanok, mint az eper meg a nyár: szeretik egymást, és összeillenek. Ezt az axiómát meglovagolva, az ősz legelső heteiben el is készítettük az egyik legklasszikusabb, legmagyarosabb és legőszibb húsos ragut, a bakonyi sertésszeletet. Galuskával. Tejföllel. Éhes vagy? Reméljük.
A húsimádóknak kedvezünk ma ezekkel a csodás receptekkel, ahol a laktató és gazdag fogásokat káposztával turbózzuk fel, ilyen vagy olyan izgalmas formában.
A molylepke a konyhák legkellemetlenebb jelensége tud lenni, megszabadulni tőle pedig valódi rémálom. Mit tegyünk, hogy megbirkózzunk a molyokkal, hogy aztán vissza se térjenek?
Biztosan neked is feltűnt már, hogy Ázsia növényvilága rendkívül gazdag és változatos, gondolj csak az óriáspanda kedvenc rágcsálnivalójára, a bambuszra... De most szeretnénk, ha további különleges ázsiai növényeket is megismernél, ezért összegyűjtöttünk párat.
A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.